Doi copii au mers 15 km cu bicicletele pentru a duce proprietarului portofelul pierdut. Ce au cerut în schimb…

Doi copii dintr-o comună din judeţul Suceava au dat o adevărată lecţie civică, după ce au mers 15 km cu bicicletele pentru a restitui proprietarului portofelul pierdut de acesta în Marginea. 

Filip şi Eliazar, cei doi copii, elevi în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea, au găsit portofelul plin cu bani şi acte, la 300 de metri de un restaurant. Nu au ezitat şi s-au urcat pe biciclete pentru a duce proprietarului portofelul pierdut.

Când au ajuns la destinație, nu l-au găsit pe bărbat acasă, așa că i-au lăsat portofelul cu acte și 700 de lei copilului acestuia, un băiat de 10 ani, informează Monitorul de Suceava. Cei doi nu au cerut nimic în schimb decât să împrumute puțin o pompă, pentru a-și umfla la loc roțile bicicletelor, ca să poată să se întoarcă acasă.

”Deja îmi programam să merg după muncă la poliție, să-l declar pierdut și să-mi refac actele. Aveam buletinul, permisul de conducere – sunt șofer profesionist, atestatul profesional și vreo 700 de lei”, a declarat păgubitul.

Impresionat de gestul copiilor, proprietarul a făcut tot posibilul să afle cine sunt cei doi eroi. Când a aflat, s-a dus personal să le mulţumească. Mamele tinerilor au de ce să se mândrească. „Sunt doi copii în clasa a IX-a. M-am bucurat că au făcut fapta asta frumoasă”, a declarat mama lui Eliazar.