Doi elevi de clasa a VII-a cer taxă de protecție la școală, altfel aplică ”corecții fizice”!

Școala Gimnazială nr. 5 din Brașov se confruntă cu un scandal grav, după ce părinții au raportat cazuri de agresiune și bullying comise de elevi din clasa a VII-a.

Incidentele, desfășurate pe o perioadă de aproximativ un an și jumătate, au determinat inițierea unei anchete de către autorități.

Părinții afectați, exprimând îngrijorare profundă pentru siguranța copiilor lor, au ales să rămână anonimi în timp ce au relatat situațiile de intimidare și violență.

Publicitate

Printre acestea se numără bătăi în curtea școlii, incendierea unei toalete, dar și amenințări cu taxe de protecție, cu consecințe fizice în cazul neplății.

Unul dintre părinți a dezvăluit că un elev a fost agresat fizic în baia școlii, iar atmosfera pare să fie tensionată, afectând nu doar copiii, ci și părinții care au recurs la consiliere psihologică pentru a face față traumelor provocate de aceste evenimente.

„Înțeleg că sunt în clasă copii care sau copil care amenință, percepe taxă de protecție, dacă nu plătesc aceste taxe, îi așteaptă la ieșirea din școală. Înțeleg că ultimele evoluții de anul acesta au fost aplicarea unor corecții în baie. Au prins un coleg de clasă, l-au bătut”, a declarat un părinte.

Conducerea școlii, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Poliția Brașov, a demarat o anchetă pentru a investiga cazurile semnalate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur, a confirmat primirea reclamațiilor și a subliniat că fenomenul de bullying nu este izolat doar la această școală, recunoscând existența unui fenomen mai larg în școlile din regiune.

Școala Gimnazială nr. 5 din Brașov, cunoscută ca una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din oraș, se află acum într-o situație delicată, iar părinții își pun întrebări cu privire la siguranța copiilor lor în acest mediu școlar.

Autoritățile promit o anchetă riguroasă pentru a aduce claritate asupra situației și a lua măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea bullying-ului în școli.

Publicitate