Doi frați candidează pentru aceeași primărie. Unul din partea PSD, celălalt de la PNL! – VIDEO

În comuna Pogonești dintr-o regiune rurală a României, lupta pentru funcția de primar a devenit o afacere de familie.

Mihai Apostu, actualul primar și candidat al PSD pentru un nou mandat, se confruntă cu o competiție acerbă din partea propriului său frate, Marcel Apostu, consilier PNL și candidat al acestui partid pentru aceeași funcție, informează vremeanoua.ro.

Publicitate

Cu toate că sunt frați, cei doi candidați au arătat că vor lupta politic până la capăt pentru a obține funcția de primar. Într-o discuție cu presa locală, Mihai Apostu a declarat că, deși se respectă ca frați, competiția politică îi determină să lupte pentru obiectivele lor politice personale.

„Suntem născuți aici, suntem oameni «hambițoși» care dorim… acum și partidele politice au nevoie de oameni puternici la nivel local și atunci na… eu poate hambițos, fratele meu hambițos și am ajuns să candidăm unul împotriva altuia în această campanie electorală”, a explicat Mihai Apostu.

Pe de altă parte, Marcel Apostu, candidatul PNL, a atribuit situația unei lipse de comunicare dintre ei doi, care i-a condus să candideze la partide diferite.

„Am ajuns să candidăm la partide diferite datorită unei lipse de comunicare dintre noi… s-a ajuns să candidăm amândoi. Este o realitate, nu ascundem nimic, așa a fost să fie, am plecat pe drumuri diferite și am ajuns în punctul în care suntem”, a explicat Marcel Apostu.

În ciuda relației lor de familie, niciunul dintre cei doi frați nu este dispus să cedeze în favoarea celuilalt în ceea ce privește funcția de primar. Cu toate că au fost chestionați cu privire la posibilitatea unei liste comune sau a unei alianțe între partidele lor, ambii candidați au fost evazivi și au subliniat importanța obiectivelor lor politice personale.

În ciuda competiției acerbe dintre ei, cei doi frați sunt de acord că alianța PSD-PNL, observată la nivel național, ar putea fi benefică și pentru comunitatea lor locală.

Cu toate că această luptă electorală neobișnuită a creat un climat tensionat în comunitate, locuitorii se întreabă în cele din urmă cine va fi ales să conducă destinele comunei lor.

Publicitate