Doi liceeni au inventat o aplicație care înregistrează cursurile și transmit notițe în format electronic!

Alexandru Danciu și Vlad Ionescu, doi tineri pasionați de informatică și afaceri, au făcut senzație la Imperiul Leilor cu invenția lor remarcabilă – o aplicație numită „Summise”.

Cei doi își doreau să obțină o investiție de 20.000 de euro pentru a dezvolta proiectul și oferă 15% din afacerea lor potențialilor investitori.

„Summise” este o aplicație gândită să ajute elevii care întâmpină dificultăți în a reține informațiile prezentate în timpul orelor sau care nu au timp să ia notițe suficient de rapide. Tehnologia smartphone-ului și inteligența artificială stau la baza acestei aplicații inovatoare, care colectează datele audio ale profesorului și le transformă în rezumate concise pentru elevi.

După prezentarea lor la Imperiul Leilor, tinerii au primit mai multe oferte din partea investitorilor prezenți în emisiune. Cristina Bâtlan și-a exprimat aprecierea pentru inițiativa lor dar s-a retras din investiție, afirmând că nu se pricepe la tehnologie.

În schimb, Mircea Căpățână a oferit să fie mentorul lor atât în domeniul business-ului, cât și în cel al IT-ului, retrăgându-se, însă, de la investiție. Daniel Mischie a făcut o contraofertă de 20.000 de euro pentru 33% din afacere, iar Răzvan Raț a propus 25.000 de euro pentru 30%.

Wargha a venit și el cu o ofertă, dar cu o condiție: cei doi tineri să nu primească banii și să plece în SUA în doi ani, iar apoi să se întoarcă. Condiția a fost respinsă de către tineri.

După consultări, Alexandru și Vlad au venit cu o contraofertă, solicitând 20.000 de euro pentru 30% din afacerea lor, acceptând oferta ambilor investitori. Daniel Mischie a făcut o nouă contraofertă, oferind 33% din afacere pentru suma cerută.

Alexandru Danciu și Vlad Ionescu s-au întâlnit în clasa a 9-a și au descoperit pasiuni comune care i-au adus împreună în diferite proiecte. Această colaborare i-a transformat în asociați și buni prieteni, petrecând mult timp împreună. Ambii tineri au un background solid în informatică și aspiră să studieze și să se dezvolte în acest domeniu în viitor.

Danciu Alexandru, născut în Brașov, și Vlad Ionescu, elev în clasa a 11-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, au impresionat cu realizările lor în diverse competiții și proiecte, demonstrând un angajament deosebit față de tehnologie și inovație. Tinerii își propun să aducă „Summise” pe piață și să ofere elevilor o soluție eficientă pentru învățare.

Publicitate