Doi polițiști șpăgari au fost condamnați să muncească 100 de zile la Casa de Pensii!

Doi poliţişti din Piteşti, cercetaţi pentru luare de mită, au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, a anunţat, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie.

Conform sursei citate, Curtea de Apel Piteşti a respins, pe 21 noiembrie, apelurile declarate împotriva sentinţei pronunţată în prima instanţă şi i-a condamnat definitiv pe cei doi, care erau agenţi în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş – Secţia 2 Poliţie Piteşti la data comiterii faptelor.

Ei au fost condamnaţi la câte trei ani închisoare cu suspendare, având un termen de supraveghere de trei ani, precum şi la prestarea a 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş.

”În fapt, la data de 17 decembrie 2021, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul DGA (…), sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a celor doi agenţi de ordine publică, ambii fiind desemnaţi ca poliţişti rutieri, după ce aceştia, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 lei, câte 900 de lei de la fiecare pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere, ca urmare a săvârşirii unor contravenţii la regimul rutier”, se arată într-un comunicat al DGA.

Anterior, cei doi agenţi de poliţie au primit de la un martor denunţător suma de 300 de lei pentru a nu aplica acestuia sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate.

În urma acţiunii de prindere în flagrant şi a probatoriului administrat, cei doi au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv, iar la data de 7 ianuarie 2022, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată.

sursa: stiridiaspora.ro