Doi români surdo-muți au fost ”vindecați” de polițiști după ce apelau la mila publică în Franța!

Doi cetățeni români care se pretindeau a fi surdo-muți au fost arestați de poliție la finele săptămânii trecute după ce au cerut donații de la trecători, în Franța.

Un român, în vârstă de 19 ani, și o româncă, în vârstă de 25 de ani, se aflau pe strada Jean-Souvraz din Lens și s-au dat drept surdo-muți pentru trecători, pentru a colecta donații.

Plasați în arest la secția de poliție, cei doi români au scăpat în cele din urmă de teatru: nici unul, nici celălalt nu era surd sau mut, informează stiridiaspora.ro.

La momentul arestării, în buzunarele lor au fost găsite peste 270 de euro în numerar. Suspecții au fost eliberați în cele din urmă.

Nu sunt primii români falși surdo-muți. În vară, în urma unei acțiuni sub acoperire a polițiștilor din orașul Caorle a fost destructurată o bandă de cerșetori români care profita de generozitatea turiștilor.

Șapte persoane au fost reținute în centrul orașului Caorle de poliția locală într-o operațiune anti-înșelătorie: ei pretindeau că sunt surdo-muți și solicitau bani pentru construirea unui centru de asistență pentru persoane surde, cu dizabilități și copii săraci.

Agenții, îmbrăcați în civil, s-au deghizat în turiști și au demascat escrocii, toți de naționalitate română, inclusiv un minor. Cei șapte au primit o amendă, în conformitate cu reglementările legale.