Doi soți și-au construit în curtea casei o copie identică a Marii Piramide din Giza (VIDEO)

O familie din satul Istinka, situat la 12 km de Sankt Petersburg, a construit o copie perfectă a Marii Piramide din Giza chiar în curtea casei lor.

Piramida, care se ridică la 9 metri deasupra solului și are o adâncime de 9 metri sub pământ, este formată din blocuri de beton cu o greutate totală de 400 de tone și este de 19 ori mai mică decât cea originală, care se află în Egipt, transmite presa rusă.

Cu toate acestea, potrivit proprietarilor săi, Andrei Vakhrushev și soția sa Victoria, în afară de diferența de mărime, aceste două structuri impresionante sunt de fapt aproape identice.

Cuplul susține că atenția la detalii a fost esențială în implementarea acestui proiect, adăugând că au petrecut câțiva ani studiind Piramida lui Keops, vizitând-o de mai multe ori pentru a face corecții la noua construcție.

Am încercat să obțin dimensiuni exacte, cu o precizie de un centimetru, la nivelul corect, nu cu o eroare de 1-2 cm, ci cu o dimensiune exactă, impecabilă, nimic mai puțin”, a spus Andrey.

Blocurile pe care le-am folosit sunt diferite, dar este totuși o structură monolitică. Am făcut calcule atente în zidărie, pentru a ajunge cât mai aproape de original„.

După ce au făcut calcule precise ale viitoarei lor piramide, Andrei și Victoria au petrecut o lună în căutarea unei echipe de construcții care să se angajeze să o construiască conform specificațiilor lor.

Mulți au refuzat, dar în cele din urmă au găsit un antreprenor care era foartepasionat de acest proiect, considerându-l interesant și neobișnuit. Cât timp a durat construcția nu se cunoaște, dar piramida a apărut pentru prima dată în știrile rusești în martie 2020.

În timp ce Euronews a descris recent Piramida din Istinka ca pe un cadru neobișnuit de grădină pentru un cuplu rus excentric, mass-media rusă spune o poveste foarte diferită. Vakhrushev a făcut declarații destul de îndrăznețe despre piramida lor, inclusiv faptul că poate proteja oamenii de răni și vindeca.

De exemplu, conform rapoartelor „Nevskiye Novosti”, Andrei Vakhrushev a spus că toți lucrătorii răniți în timpul construcției au fost vindecați de piramidă și că niciunul dintre membrii echipei de construcții nu a fost vreodată bolnav în timpul construcției structurii.

Într-un interviu cu un corespondent Nevskiye Novosti, Vakhrushev a spus că el și soția sa au început să construiască piramida pentru a salva Pământul. Potrivit Metro News, Victoria a spus că piramida lor ar putea spori imunitatea și ar putea proteja împotriva infecției cu coronavirus.

Oricine dorește să simtă proprietățile vindecătoare și forțele de protecție ale piramidei poate rezerva o ședere în ea pentru a medita și a reîncărca. Ppentru aceasta trebuie să plătiți între 3.500-10.000 de ruble (50-140 dolari) pe noapte.