Două bătrâne au fost lovite după ce au ieşit din biserică, de o mașină care a luat-o singură la vale!

Două femei din localitatea Șeulia de Mureș au fost implicate într-un accident grav după ce au fost lovite de o mașină lăsată neasigurată, în timp ce se îndreptau spre casele lor, după slujba de Sfântul Ștefan de la biserica din zonă.

Victimele, în vârstă de 66 și 68 de ani, soția fostului preot și respectiv prietena ei, au fost lovite de autoturismul parcat, care a pornit singur și le-a lovit din spate, informează observatornews.ro.

Publicitate

Martorii oculari au relatat că mașina, parcată în fața porții casei slujitorului actual al bisericii, a început să se deplaseze în pantă, lovindu-le pe cele două femei în plin pe drumul înclinat pe care acestea mergeau.

Potrivit mărturiilor, autoturismul nu avea frâna de mână trasă, fapt ce a dus la declanșarea tragicului incident.

Locotenentul Adrian Chețan, comandantul detașamentului de pompieri din Târnăveni, a confirmat că mașina, parțial staționată pe carosabil, le-a surprins pe cele două victime, punându-le în imposibilitatea de a se feri de impactul frontal.

Proprietara mașinii, mătușa preotului din localitate, a declarat că vehiculul a fost oprit și frâna de mână a fost trasă corespunzător. Cu toate acestea, mașina a pornit în mod neașteptat, provocând tragicul incident în momentul când credincioșii părăseau lăcașul de cult.

Femeile au fost găsite sub autoturism de către localnici, care au sunat imediat la numărul de urgență 112. Transportate la Urgențe în Târgu Mureș, una dintre femei a fost preluată de elicopterul SMURD, iar cealaltă a fost transportată cu ambulanța, ambele fiind într-o stare critică.

Dr. Constantin Săpătoru de la UPU SMURD Târgu Mureș a menționat că starea victimelor este una gravă, necesitând măsuri medicale specifice, iar prognosticul acestora rămâne rezervat.

În prezent, autoritățile desfășoară o anchetă penală pentru vătămare corporală din culpă în acest caz. Polițiștii au dispus expertizarea tehnică a mașinii pentru a stabili cu precizie dacă incidentul a fost cauzat de o defecțiune tehnică, așa cum a susținut proprietara vehiculului, sau dacă a fost rezultatul unei neglijențe în asigurarea corespunzătoare a mașinii.

Publicitate