Două femei, spulberate pe trecere când se întorceau de la un priveghi. Şoferul venea şi el de la o înmormântare

O tragedie a avut loc pentru două familii din Bihor, după ce două femei, în vârstă de 73 și 77 de ani, și-au pierdut viața într-un accident mortal petrecut pe o șosea din județ.

Evenimentul tragic a avut loc seara trecută, pe un drum național ce leagă Oradea de Arad.

Publicitate

Potrivit informațiilor furnizate de Redacția Observator, șoferul implicat, un bărbat de 71 de ani din Oradea, venea și el de la o înmormântare din Ungaria, în momentul în care a lovit cele două femei care se întorceau de la un priveghi.

Impactul a fost atât de puternic, încât femeile au fost aruncate zeci de metri pe asfalt, pierzându-și viața pe loc.

Martorii incidentului au contradictoriu cu șoferul, susținând că cele două femei traversau regulamentar pe trecerea de pietoni. „Avem un mort aici la capelă. Și au venit femeile să treacă pe trecerea de pietoni, acolo sunt baticurile, alea două, baticurile de la femei. Una a fost aici. Undeva la 50 de metri. Cam așa, pe una, pe una. 20 de metri”, a declarat un martor local.

Localnicii pun vina pe un panou aflat pe marginea drumului, reducând vizibilitatea șoferilor, fapt ce ar fi putut contribui la producerea accidentului. Pe carosabil nu au fost identificate urme de frânare, susținând presupunerea că șoferul nu le-ar fi observat deloc pe femei.

Medicii sositi la fața locului au încercat să resusciteze victimele mai bine de o oră, însă femeile nu au putut fi salvate. Băiatul uneia dintre victime a confirmat că aceasta se întorcea de la priveghi.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative. Cu toate acestea, polițiștii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă și vor investiga circumstanțele exacte pentru a stabili dacă cele două femei se aflau pe trecerea de pietoni sau au traversat printr-un loc nepermis.

Publicitate