Două mame au plecat cu copii diferiți acasă, după ce medicii le-au încurcat bebelușii!

La Maternitatea Ploiești, o gravă eroare s-a produs atunci când medicii au încurcat doi bebeluși născuți în aceeași zi, ambii primind același nume.

Incidentul a fost adus la lumină de o mamă, care și-a dat seama că micuța pe care o ține în brațe nu este copilul său.

Femeia a sesizat imediat personalul medical, declanșând astfel o anchetă internă pentru elucidarea situației. Ancheta a relevat că cele două fetițe, născute în aceeași zi, au fost încurcate în mod regretabil.

Publicitate

Mama care a plecat cu copilul femeii respective a fost imediat contactată și solicitată să revină la spital pentru a-și lua propriul nou-născut. Situația a generat un disconfort imens în rândul familiilor implicate, iar maternitatea a preluat responsabilitatea pentru greșeală.

Asemenea incidente nu sunt singularități, ci se întâmplă în întreaga lume, ca urmare a unor erori umane. Un exemplu notabil a fost cel al cuplului Kevin și Susan Dunagan din Texas, care au aflat că bebelușul lor nu era de fapt al lor, ci fusese schimbat cu un alt copil în timpul spitalizării.

În acest caz, o asistentă a încurcat brațările pe care le purtau bebelușii, care aveau coduri similare. Eroarea nu a fost observată decât după aproximativ trei ore, în timp ce mama biologică a bebelușului greșit a solicitat teste pentru diferite boli.

Administratorii spitalului au prezentat scuze și s-au oferit să acopere costurile facturilor de spitalizare. Cu toate acestea, familia Dunagan acoperise deja toate cheltuielile înainte de acest gest din partea spitalului.

Publicitate