Două milioane de litri de vin roșu au inundat străzile unui sat! – VIDEO

Cei 2.000 de locuitori din pitorescul sat Sao Lourenço do Bairro, situat în vestul fermecător al Portugaliei, au trăit duminică o experiență cu adevărat neobișnuită și impresionantă, după ce peste 2 milioane de litri de vin roșu de calitate, gata pentru consum, au invadat străzile lor.

Potrivit informațiilor obținute de la Diaro de Coimbra, situația a fost cauzată de un incident la distileria Levira din apropiere.

Două rezervoare mari de vin au suferit o avarie bruscă, eliberând valuri impresionante de vin roșu pe străzile sătucului și, potrivit rapoartelor, chiar într-o pivniță privată din apropiere. Cu toate acestea, autoritățile au intervenit rapid și au reușit să împiedice vinul să ajungă în râul din apropiere, astfel evitându-se o posibilă contaminare a resurselor de apă.

Reprezentanții distileriei au emis un comunicat în care și-au exprimat profundul regret pentru incident și au asigurat comunitatea că vor lua măsuri pentru a preveni astfel de situații în viitor. De asemenea, au subliniat faptul că o parte din vinul pierdut a fost recuperat și a fost transportat la o fabrică de prelucrare pentru a fi reciclat sau valorificat într-un mod responsabil.

Locuitorii din Sao Lourenço do Bairro au rămas cu amintiri neobișnuite și cu un parfum plăcut de vin în aer, dar sunt recunoscători că nu au suferit pierderi majore și că autoritățile au gestionat situația cu eficiență.