Două românce deghizate în polițiste au păcălit o bătrână, luându-i 1 milion de euro!

Două românce în vârstă de 29 și 31 de ani au crezut că vor da lovitura vieții, păcălind o bătrână de 80 de ani din Germania să le dea un milion de euro şi tot ce avea mai valoros prin casă.

ACTUALIZARE: conform jurnaliștilor Libertatea, persoanele care au păcălit bătrâna din Germania nu ar fi de origine română.

ARTICOL INIȚIAL:

În orașul Bielefeld, poliţia germană a deschis o anchetă, pe seama benzilor de români care escrocat persoanele în vârstă, informează westfalen-blatt.de.

Cum acționau românii: se dădeau drept poliţişti şi îi păcăleau pe bătrânii înstăriţi pe care îi vizau spunându-le că urmează să fie ţinta unor tâlhari care vor să-i jefuiască. După aceea ei se ofereau să le ia banii şi obiectele de valoare şi să-i pună la adăpost.

Pe bătrâna de 80 de ani din Bielefeld, românii au contactat-o telefonic, dându-se drept poliţişti. Au speriat-o spunându-i că în zona în care locuieşte ar acţiona o bandă de români violenţi şi că aceştia vor nu doar să o jefuiască, ci intenţionează să o ucidă.

Drept urmare, i-au mai spus falşii poliţişti, ar trebui să le ofere toţi banii şi toate obiectele de valoare şi să-i urmeze pentru a putea fi protejată, informează 3dots.ro.

Două tinere românce s-au deplasat la domiciliul femeii, echipate în uniformă de poliţiste. Cele două tinere i-au cerut banii, cardurile de credit şi obiectele cele mai de preţ şi i-au spus că îi vor pune tot ce are în siguranţă, chiar la sediul poliţiei.

Apoi, i-au mai spus ele, se vor întoarce să o ia şi să o ducă şi pe ea la o adresă, în siguranţă, până când vor fi prinşi hoţii în timp ce încearcă să-i spargă casa.

Numai că, după ce i-au ridicat banii şi obiectele de valoare, cele două românce nu s-au mai întors, conform înţelegerii, ca să o salveze.

Femeia şi-a aşteptat în zadar ”salvatoarele”, iar la un moment dat a decis să sune la poliţie, pentru a-i întreba de ce întârzie. Aşa a aflat că a fost victima unor escroci.

Adevăraţii poliţişti au pornit o anchetă şi au estimat paguba la peste un milion de euro. Numai obiectele de valoare, aurul şi argintul victimei valorau 1,039 milioane de euro.

Cele două false poliţiste au fost prinse în cele din urmă, însă anchetatorii nu au reuşit să recupereze decât o parte din bunurile victimei.