Dr. Mărginean: medicina actuală demonstrează veridicitatea unui pasaj biblic din Sfânta carte a creștinismului! (VIDEO)

Doctorul Călin Mărginean, o prezență destul de întâlnită pe rețelele de socializare în special datotiră seminariilor ținute studenților, are o teorie interesantă asupra unui text biblic, apărut în urmă cu câteva mii de ani, pe care îl interpretează din punct de vedere medical.

Călin Mărginean: ”Există un pasaj în Sfânta carte a creștinismului, se găsește în Levitic capitolul 3, versetul 17, în care Dumnezeu spune: ”cu niciun chip să nu mănânci grăsime și nici sînge”.

Dumnezeu a spus foarte simplu, cu niciun chip nici grăsime și nici sange. Dar să le fi spus poporului lui Israel în urmă cu vreo 3500 de ani: ”dragii mei, să nu mâncați sange căci sângele este un aliment hiperproteic, generează aciditate în corpul vostru și o să pierdeți calciu”.

S-ar fi uitat poporul lui Israel: ”Doamne, frumos vorbești, dar n-am înțeles nimic”. Sau să le fi spus: ”nu mâncați grăsime saturată că veți face ateroscleroză, riscați accident vascular cerebral și infarct miocardic”.

S-ar fi uitat poporul lui Israel și ar fi spus: ”Doamne, așa o fi dar noi n-am înțeles nimic din ce ai spus”. Atunci Dumnezeu le-a spus simplu, nu mâncați sînge și nu mâncați grăsimi.

Ei, uite, că știința medicală actuală demonstrează veridicitatea acestui pasaj biblic pe care Dumnezeu, din dragoste față de noi, l-a inserat în  Sfânta carte a creștinismului, pasaj pe care noi cam ar trebui să-l cunoaștem dacă vrem să fim sănătoși. Dar nu-i musai pentru că și noi doctorii trebuie să trăim, v-am mai spus” – a completat, ironic, medicul Mărginean.

@alexsalutir♬ sunet original – Alex Salutir

Dr. Călin Mărginean are 51 de ani și este absolvent al Facultății de Medicină din Timișoara, promoția 1993. A terminat prima specializare în Medicină Generală la Iași (2003) și a II-a specializare în Medicina Muncii la Cluj-Napoca (2009), având şi numeroase cursuri de nutriţie şi stil de viaţă sănătoasă la activ.

Fiind olimpic la chimie în liceu și având o pregătire medicală foarte serioasă, Dr. Călin Mărginean a reușit să pătrundă multe din tainele corpului omenesc și să-i înțeleagă mai bine fiziologia și biochimia în cele mai mici amănunte.

Deși nu este nutriționist de profesie, din 1993 de când a terminat Facultatea, a fost un auto-didact în materie de nutriție, fiind pasionat de acest domeniu și participând pe parcursul anilor la numeroase cursuri de specializare.

La rândul său, dr. Călin Mărginean a probat el însuși ce însemnă adoptarea unui stil de viață sănătos. Dacă la vârsta de 23 de ani era obez, suferind de hipertensiune arterială stadiul III, astm bronșic manifest și fiind în prag de diabet zaharat tip II, adoptând zilnic un stil de viață edenic (cuplând de > 18 ani dieta vegetarian totală cu un program regulat de exerciții fizice), a reușit ca în scurt timp să-și normalizeze greutatea corporală, tensiunea arterială, să scape de amenințarea diabetului și să folosească extrem de rar spray-ul anti-astmatic.

Din cauza practicării în copilărie a artelor marțiale a avut 5 discuri distruse la coloana vertebrală, fiind la un pas de operația de hernie de disc. Intrând însă într-un program riguros de exerciții fizice specifice, a reușit să scape definitiv de spectrul amenințător al operației.

Experimentând în propria sa existență beneficiile unui mod de viață sănătos și aprofundând temeinic problematica nutriției sănătoase, Dr. Călin Mărginean a elaborat o serie de protocoale terapeutice, tratând cu succes o serie de afecțiuni prin schimbarea stilului de viață și utilizarea unor suplimente alimentare.

 Astfel a conceput următoarele protocoale :

1. Protocol pentru normalizarea greutăţii corporale.
2. Protocol de crestere in greutate.
3.  Protocol pentru normalizarea colesterolului și a grăsimilor sangvine.
4. Protocol de tratament natural al bolilor autoimune, cu unele particularizări pentru fiecare boala autoimuna in parte (lupus eritematos sistemic / diseminat, poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoetica, tiroidita autoimuna Hashimoto etc.)
5.  Protocol de tratament natural al gutei
6. Protocol de tratament natural al hepatitelor cronice şi a cirozei hepatice
7. Protocol de terapie naturală a diabetului zaharat
8.  Protocol de evolutie naturala a sarcinii.
9.  Protocol pentru femeile in premenopauza si menopauza.
10.  Protocol de terapie naturala a colonului iritabil.
11.  Protocol de preventie si de terapie naturala a osteoporozei.
12.  Protocol de terapie naturala a adenomului de prostata.
13.  Protocol de terapie naturala a infertilitatii, impotentei si a scaderii apetitului sexual.
14.  Protocol de preventie si de terapie naturala a litiazei renale si a cailor urinare.
15.  Protocol de preventie si de terapie naturala a varicelor, hemoroizilor si a ulcerului varicos.
16. Protocol de terapie naturala a degenerescentei maculare asociate vârstei
17. Protocol de terapie naturală a astmului bronşic
18.  Protocol de terapie naturală a depresiei
19.  Protocol de terapie naturala a pancreatitei cronice.
20.  Protocol natural pentru creșterea imunității generale a organismului
21. Protocol de prevenţie al cancerului

sursa: http://drcalinmarginean.blogspot.com/