Drama familiilor plecate la muncă în străinătate: băiatul s-a spânzurat de dorul mamei

Românii plecați la muncă în străinătate și familiile acestota care rămân în țară trăiesc adevărate drame. Un tânăr dintr-o localitate din județul Neamț s-a spânzurat de grinda casei din cauza despărțirii de mama sa, plecată la muncă în Spania.

Tânărul din localitatea Cordun, județul Neamț, se afla în evidenţa unui cabinet de psihiatrie, cu afecţiuni mintale. În timp ce tatăl său însoţea preotul din sat la oficierea unei înmormîntări, fiul în vârstă de 34 de ani, s-a spînzurat de grinda casei, informează monitorulneamt.ro

Mama, care lucrează în Spania, fusese acasă pentru cîteva zile, în concediu, dar a fost nevoită să se întoarcă la muncă, despărţire pe care tînărul se pare că nu a mai putut-o suporta.

Tînărul stătea acasă cu tatăl său, care era cîntăreţ la biserică. Sîmbătă, 20 februarie, taică-său se afla cu preotul în sat la o înmormîntare. La un moment dat am auzit din curtea vecinului meu nişte ţipete îngrozitoare.

Am intrat imediat să vedem ce i s-a întîmplat şi am constat că acesta era leşinat. La întorcerea acasă, după după ce cîntase la două înmormîntări, îşi găsise fiul în ştreang. Acestea erau motivele pentru care a urlat ca muşcat de o fiară.

Ceea ce ştiu este faptul că mama tînărului, care lucra în Spania, reuşise să vină acasă cîteva zile, în concediu. După ce aceasta a plecat la muncă, din nou, tînărul care era cunoscut cu probleme psihice, a refuzat să mai ia tratamentul şi cred că a intrat într-o depresie puternică, ce l-a împins la gestul sinucigaş”, a declarat pentru sursa citată unul din vecini.