DSP anunță concentrații alarmante de E.coli în apa mării din stațiunea Eforie Nord!

Turiștii care folosesc Marea Neagră ca toaletă în zona Eforie Nord pun în pericol sănătatea lor și a celorlalți aflați pe litoral. Analizele recente efectuate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) au relevat concentrații alarmant de mari de bacteria E.coli în apa de mare.

Potrivit rapoartelor DSP, cea mai mare concentrație de E.coli a fost descoperită în săptămâna trecută în Eforie Nord, cu o valoare de 1.305 de unități în 100 de mililitri de apă, depășind semnificativ limita considerată acceptabilă pentru a asigura o calitate excelentă a apei, care ar fi de 250 de unități.

Publicitate

Pe lângă Eforie Nord, concentrații mai ridicate de E.coli au fost găsite și în Mangalia, înregistrând o valoare de 641 de unități, ceea ce indică o calitate satisfăcătoare a apei de îmbăiere. Situația este similară și în Neptun.

Specialiștii DSP au subliniat că oamenii pot intra în apă și înota în siguranță, având în vedere rezultatele analizelor de săptămâna trecută, efectuate la data de 12 iulie. Cu toate acestea, medicii recomandă părinților să fie atenți la copii pentru a evita înghițirea excesivă de apă în timpul bălăcelii.

Concentrațiile mari de bacterii E.coli în apă apar în principal atunci când turiștii aruncă în mare alimente alterate, scutece murdare sau neglijează utilizarea toaletelor de pe plajă.

Potrivit analizelor DSP Constanța, cele mai bune condiții de îmbăiere se regăsesc în Vadu, Mamaia, Cap Aurora și Venus, unde calitatea apei este considerată excelentă.

În contextul acestor descoperiri alarmante, autoritățile recomandă turiștilor să respecte regulile de igienă și să evite poluarea mării, asigurând astfel un mediu sănătos și sigur pentru toți cei care se bucură de frumusețea litoralului românesc.

Publicitate