După 20 de ani de muncă în Italia, un român povestește cât câștigă în România!

După două decenii petrecute în Italia, unde și-a construit o carieră ca șofer de camion, Florin Rusu, un român în vârstă de 50 de ani, a decis să-și schimbe radical viața și să revină definitiv în țara sa natală.

Acesta a ales să devină livrator pentru Glovo în 2021, în plină pandemie de COVID-19.

Publicitate

„Mi-a fost foarte dor de țară. Sincer, mi-a fost dor și de cei cu care mă certasem înainte, și de cei cu care mă mai băteam”, mărturisește Florin pentru Media9.

Noul său job de curier vine cu avantaje și provocări distincte, potrivit relatărilor lui Florin. Una dintre marile facilități ale acestei meserii este flexibilitatea programului de lucru. „Ce e bine la meseria asta este că poți să-ți iei câte ore vrei să lucrezi pe zi.

Dacă vrei 10 ore, lucrezi 10 ore. Dacă vrei trei ore, lucrezi trei ore. Totul e flexibil,” explică el.

Cu toate acestea, Florin recunoaște imprevizibilitatea veniturilor. „Fără să pun cheltuielile pe benzină, ulei, frână și celelalte taxe și impozite, ca idee, într-o săptămână am făcut 3.600 de lei. Asta a fost la sfârșitul anului trecut.

Dar de aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicație, impozite. Hai să zicem că rămâi cu 3.000 în „mână”. Dar asta nu se întâmplă de fiecare dată, pentru că s-ar putea ca într-o săptămână să n-ai atât de multe comenzi. Sau să nu lucrezi 10 ore,” dezvăluie el.

Provocările profesiei de curier, potrivit lui Florin, includ problemele de parcare în zone aglomerate și interacțiunile tensionate cu poliția locală. De asemenea, mărturisește că există clienți generoși, dar și unii extrem de zgârciți, care cer chiar și restul de 50 de bani.

Florin Rusu din Cluj-Napoca devine astfel un exemplu real al provocărilor și beneficiilor aduse de profesia de livrator în lumea modernă, oferind o perspectivă sinceră asupra acestei alegeri neconvenționale în carieră.

sursa: stiridiaspora.ro

Publicitate