După ce a picat de 12 ori, a plătit o sosie care să dea examenul auto în locul lui!

Planul unui imigrant ghanez de a obține permisul de conducere belgian a eșuat, iar acum se confruntă cu acuzații de fraudă de identitate

Un bărbat din Ghana, stabilit în Belgia, a ajuns în fața justiției după ce a plătit un coleg imigrant să dea examenul pentru permisul său de conducere belgian.

Serge a devenit cunoscut în Belgia pentru că a susținut examenul de conducere de nicio mai puțin de 12 ori, picând mereu partea teoretică.

Serge, care deținea deja un permis de conducere în țara sa natală, a căutat cu disperare să obțină permisul de conducere belgian pentru a-și deschide noi oportunități profesionale în țara sa de adopție. Cu toate eforturile sale anterioare soldate cu eșecuri, el a decis că singura soluție era să recurgă la trișare.

Serge l-a întâlnit pe Julien, un alt imigrant cu origini congoleze, care nu numai că semăna ușor cu el din punct de vedere fizic, dar și deținea deja permis de conducere belgian. Cei doi au convenit să ducă a lor plan în Mons, în regiunea belgiană Valonia, având convingerea că examinatorii de acolo sunt mai înclinați să fie indulgenți decât cei din regiunea flamandă.

Cu toate acestea, planul lor s-a năruit când Julien a intrat în sala de examinare și examinatorii au observat diferențele faciale dintre el și Serge. În scurt timp, ambii bărbați au fost luați în custodie și au fost aduși în fața instanței.

Un procuror a comentat că „fără vigilența acestei persoane (examinatorul), el ar fi primit permisul de conducere, chiar dacă nu este capabil să conducă pe drumurile noastre”. Chiar dacă Serge și-a folosit cartea de identitate reală, procurorul a argumentat că, de îndată ce aceasta a ajuns în posesia lui Julien în scopul fraudulos, documentul a devenit tehnic fals.

În urma acuzațiilor, Serge se confruntă acum cu o pedeapsă cu suspendare de un an în spatele gratiilor, în timp ce pentru Julien procurorii au solicitat două sute de ore de muncă în folosul comunității. Sentința finală urmează să fie pronunțată în aproximativ o lună, iar acest caz de fraudă de identitate remarcabil continuă să atragă atenția publicului din Belgia și din afara sa.

Publicitate