După ce au făcut alianță cu PSD, liberalii anunță că urmează fuziunea cu ALDE!

Partidul Național Liberal a decis în ședința de marți seară, 11 ianuarie, să înceapă negocierile pentru o eventuală fuziune cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), a anunțat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului.

„Noi, PNL, ne-am asumat rolul de partid integrator al dreptei”, a spus Ionuț Stroe, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Echipa cu care PNL se va duce la negocierile cu ALDE va fi condusă de Dan Vîlceanu și îi va avea în componență pe Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuma și Gheorghe Falcă.

În cazul negocierilor pentru fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), Ionuț Stroe a precizat că „există un progres evident”.

„Probabil că în curând vom avea și decizii în acest sens, dar nu vă pot da detalii în momentul de față”, a adăugat purtătorul de cuvânt al partidului.

ALDE este partidul pe care l-a condus fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu și care a fost la guvernare între anii 2016-2019, alături de PSD-ul lui Liviu Dragnea.

Ulterior, în anul 2020, ALDE a fuzionat cu Pro România pentru alegerile locale și parlamentare din acel an, doar că rezultatele slabe au dus la întreruperea procesului, la începutul anului 2021.