După ce au închis podul pentru că era un pericol, îl redeschid pentru că… pericolul a trecut! (FOTO)

În urmă cu 5 zile, podul pietonal din zona Pieței Centrale din Piatra-Neamț a suferit avarii, fapt ce a dus la închiderea lui de urgență. La doar trei zile distanță, primarul Andrei Crabelea anunță că podul va fi redeschis, pentru că se poate circula în siguranță.

Așadar, pe 19 septembrie primăria anunța: ”Având în vedere incidentul din această dimineață, respectiv fisurarea plăcilor de mozaic de pe suprafața podului pietonal de peste Cuiejdi din zona Pieței Centrale (fosta fabrică 8 Martie), pentru siguranța cetățenilor, s-a luat decizia închiderii accesului pe acesta.”

Iar pe 22 septembrie, primarul Andrei Carabelea spune: ”Cu privire la puntea de la 8 Martie, vă anunț că astăzi am primit oficial un răspuns din partea expertului tehnic care a făcut expertiza tehnică de la puntea de la 8 Martie și răspunsul domniei sale ne confirmă faptul că se poate face circulația pietonală în condițiile restricționate pe care le-am avut și anterior închiderii punții. Se poate face, de asemenea, în condiții de siguranță.”

Plăcile de mozaic de pe suprafața podului s-au fisurat, dar iată că se poate circula, chiar și așa, pe acel pod, conform primarului.

El spune că a consultat un expert tehnic pentru luarea acestei decizii, noi credem că a consultat un expert politic care i-a recomandat redeschiderea pentru a mai domoli valul de critici și antipatie care a luat cu asalt rețelele de socializare.

Ca o ironie a sorții, cu o zi înaite de incidentul cu podul de lângă Piață, Carabelea arăta cu degetul spre Ionel Arsene și podul dărâmat de la Luțca.

Cert este că populația trebuie să fie foarte atentă în momentul în care se deplasează pe acel pod deteriorat pentru a nu ne trezi cu o tragedie de proporții.

disclaimer
Untitled (1200 × 1200 px) (630 × 1200 px)