După ce i-a jignit pe profesori, Orban le cere să înțeleagă situația și să se adapteze

Ludovic Orban a făcut noi declarații privind redeschiderea școlilor, solicitându-le profesorilir să se adapteze și să înțeleagă situația.

În urmă cu două săptămâni, premierul Ludovic Orban declara că motivul pentru care Guvernul amână creșterea salariilor profesorilor îl reprezintă prognoza economică, una pesimistă: „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”.

Acel discurs a fost foarte prost primit în mediul profesoral, lucru care l-a făcut pe premier să dreagă situația, spunând că nu a fost înteles cum trebuie.

Astăzi, acesta vine cu un nou mesaj pentru corpul profesoral, spunându-le: „E necesară o adaptare. Cadrele didactice trebuie să înțeleagă că situația în care ne găsim este o situație în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor și că trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea pentru copiii din clasă și pentru cei care urmăresc lecțiile online. Sunt convins că marea majoritate au înțeles acest lucru”, a spus Ludovic Orban.

Publicitate