După ce un patron de pompe funebre a fost pus director la spital, a venit rândul unui fost lăcătuș mecanic!

Ne amintim cu toții cum în județul Neamț, în plină pandemie, liberalii au pus manager la Spitalul Județean de Urgențe un fost patron de pompe funebre care a rezistat câteva săptămâni, fiind mai apoi demis după un scandal național (vezi aici).

Iată că nici social-democrații nu se lasă mai prejos. Doina Federovici (PSD), președintele Consiliului Județean Botoșani, a numit în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” pe Angel Iulian Călin, un contabil și fost lăcătuș mecanic care nu are nicio experiență în domeniul sănătății, conform informațiilor furnizate de g4media.ro.

Această numire a fost făcută în contextul unui scandal cu privire la azilurile din Voluntari.

Angel Iulian Călin a absolvit liceul cu profil de lăcătuș mecanic și a urmat ulterior un curs de contabilitate, încheind apoi facultatea de management la vârsta de 41 de ani.

În ultimii ani, Călin a ocupat diverse poziții politice, fiind susținut de PSD în funcții precum secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, viceprimar al orașului Săveni și director executiv adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani. Înainte de acestea, el a lucrat ca și consilier superior la AJOFM Botoșani, contabil la o fermă și lăcătuș mecanic.

Numirea lui Angel Iulian Călin în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a stârnit critici și controverse, întrucât aceasta reprezintă o decizie surprinzătoare și neobișnuită dat fiind lipsa sa totală de experiență în domeniul sănătății.

Fiind cel mai mare spital din județul Botoșani, funcționarea acestuia se află în subordinea Consiliului Județean, iar Doina Federovici a făcut această numire fără a oferi justificări în legătură cu selectarea unei persoane cu profil non-medical pentru o astfel de poziție importantă.

Eforturile de a contacta Doina Federovici pentru a obține explicații cu privire la această numire controversată nu au avut succes până în prezent. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la criteriile și transparența procesului de selecție pentru funcțiile cheie din sistemul medical și aduce în discuție necesitatea calificărilor și experienței adecvate pentru a asigura o conducere eficientă și competență în astfel de instituții de sănătate importante.

sursa: libertatea.ro

Publicitate