După mai bine de 10 ani de neputință și indiferență, a fost asfaltată strada Izvoare din Piatra-Neamț!

După ce mai bine de 10 ani Strada Izvoare din municipiul Piatra-Neamț a fost uitată complet de autotitățile locale, iată că în Săptămâna Mare aceasta reusit să fie asfaltată!

Atât fostul primar Dragoș Chitic cât și actualul primar Andrei Carabelea, n-au făcut altceva decât să arate cu degetul către Consiliul Județean în toată această perioadă în care drumul era distrus.

Publicitate

Astăzi, Ionel Arsene, președintele CJ Neamț anunță îndeplinirea obiectivului:

Am fost să văd cum arată acest traseu, după ce s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt, de la ieșirea din Piatra-Neamț până în cartierul Speranța și în continuare până la intersecția cu drumul județean DJ 156A Girov-Roznov.

Dragi pietreni, aceste sărbători pascale îmi aduc una dintre cele mai mari împliniri, căci știu că v-am adus o bucurie și ceea ce părea, pentru unii, imposibil de realizat – asfaltarea străzii Izvoare – pentru mine este o reușită și un drum plin de gropi acum arată „ca în palmă“!

Este expresia care îmi place să o folosesc de câte ori fac referire la drumurile județului, care îmi doresc să fie impecabile!

Știu că nu poate exista om care să nu vrea să circule pe asfalt.

Anunț cu bucurie că o stradă distrusă, abandonată ani la rând de administrația locală din Piatra-Neamț, astăzi a fost dată la gata cu primul strat de asfalt, de către Consiliul Județean Neamț.” – a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Strada Izvoare este cuprinsă în amplul proiect Axa Strategică 3, care va lega municipiul reședință de județ de limita cu Bacăul.

Înainte de venirea iernii a fost pregătită fundația acestei străzi, pentru ca acum să se poată turna asfaltul pe ea.

S-au efectuat săpături, s-a făcut o completare cu strat de balast de 35 de cm și s-au realizat podețe transversale.

Proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“ are o valoare de 165,7 milioane de lei, din care 151,54 milioane de lei sunt fonduri europene.

VEZI VIDEO AICI

Publicitate