După o tamponare, un șofer a vrut să ”cumpere” un polițist cu 20.000 de lei!

Un incident rutier petrecut în mijlocul lunii mai 2022 în județul Neamț a avut un final surprinzător în instanță, după ce șoferul implicat a fost condamnat pentru dare de mită.

Accesul la instanță s-a făcut în urma unei tamponări care nu a provocat victime, dar a condus la desfășurarea unor evenimente cu totul neașteptate, informează stiri-neamt.ro.

Publicitate

La solicitarea intervenției poliției în urma unui accident soldat cu daune materiale, șoferul vinovat a fost condus la sediul poliției pentru a parcurge procedurile standard. În timpul acestor proceduri, șoferul a încercat să corupă un ofițer de poliție, oferindu-i inițial suma de 6.000 de lei pentru a evita sancțiunile.

Cu toate acestea, oferta șoferului a escaladat rapid, ajungând la suma de 20.000 de lei în încercarea disperată de a împiedica reținerea permisului de conducere. Mai mult, verificările ulterioare au arătat că permisul prezentat de șofer nu figura în baza de date, sugerând că acesta conducea fără un permis valid.

Agentul de poliție implicat în situație a refuzat cu fermitate mita și a avut prezența de spirit să înregistreze întreaga conversație cu telefonul mobil, transformând-o astfel într-o dovadă esențială în fața instanței.

La proces, șoferul și-a recunoscut fapta, iar Tribunalul Neamț l-a condamnat la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

Publicitate