El va coordona, din partea Ministerului Sănătății, vaccinarea anti-covid în România

Cristian Busoi, unul dintre cei mai controversați si bogati oameni din PNL, va controla, printr-unul dintre oamenii săi, campania de vaccinare a Romaniei impotriva Covid-19.

Este vorba despre secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sanatatii, fost fotomodel, care a fost prezentat de premierul Ludovic Orban, in sedinta de guvern de miercuri, 18 noiembrie, drept cel care-l “secondeaza” pe locotenent-colonelul Valeriu Gheorghita, medic militar, în campania de vaccinare a populației împotriva Covid-19, informează investigatiimedia.ro.

Baciu a condus un ONG care a primit, in 2016-2017, un milion de euro de la o importanta companie farmaceutica. Cea mai vizibila actiune publica a organizatiei lui Baciu a fost o campanie de publicitate electorala mascata pentru Busoi, intrerupta de la difuzare de CNA.

Numele lui Andrei Baciu a intrat in atentia publica la jumatatea anului 2015 cand un ONG pe care formal il conducea, Asociatia SOS Drepturile Pacientilor, a inceput o campanie de informare pe care a lansat-o, insa, insusi Cristian Busoi, pe-atunci vicepresedinte PNL, presedinte PNL Bucuresti si aspirant la o candidatura la Primaria Capitalei din partea liberalilor.

Campania ONG-ului condus de Baciu a presupus, printre altele, si spoturi publicitare difuzate la televiziunile trustului Intact, in special la Antena3.

Intentia anuntata a lui Cristian Busoi de a candida la Primaria Capitalei, care s-a si materializat la sfarsitul anului 2015, a fost considerata incompatibila cu prezenta lui in campania ONG-ului condus de Baciu, astfel incat, intr-o sedinta din 10 noiembrie 2015, cu unanimitate de voturi, membrii CNA au decis oprirea de la difuzare a spoturilor, pe motiv ca ele nu reprezinta altceva decat publicitate electorala mascata pentru omul politic Cristian Busoi, aspirant la candidatura din partea PNL si apoi la fotoliul de primar general al Bucurestiului.