Emoționant! O cățelușă a mers 250 km pe urma stăpânului, trecând munții pe Valea Oltului

O întâmplare recentă, din România, confirmă vechea vorbă conform căreia câinele e cel mai bun prieten al omului.

Arya, o femelă în vârstă de un an, din rasa lup cehoslovac, a fost pierdută de stăpân pe 19 august. Tânărul proprietar se deplasa cu mașina personală între Cluj-Napoca și Sibiu. Arya a sărit din remorca în care se afla, în apropiere de Teiuș (județul Alba), și a fost găsită lângă Pitești (județul Argeș), după o săptămână. A străbătut peste 250 de kilometri în căutarea stăpânului.

Publicitate

Povestea cățelușei a fost publicată pe Facebook de Mihai Popescu. Acesta precizează că „băieții speciali” care au găsit-o lângă Pitești au refuzat recompensa de 1.000 pe care o promisese stăpânul animalului.

Povestea cățelușei Arya, spusă de Mihai Popescu

„Ea este Arya. Din păcate, a sărit din remorca în care se afla, după ce și-a deschis cușca cu intenția de a merge la stăpân la mașină, însă acesta plecase de pe loc fără să observe și a mers până în alt oraș. Nu se știe exact unde a sărit, însă se pare că ea a fost văzută în Teiuş (el mergând Cluj – Sibiu).

Cu o săptămână înainte de pierderea ei, a fost împușcată o altă femelă pierdută, din aceeași rasă, așa că am stat toți cu sufletul la gură, sperând să nu aibă aceeași soartă.

Solidaritatea de care au dat dovadă oamenii a fost de neimaginat. Nu m-am așteptat vreodată să văd atâția oameni ieșind la căutari în zone și în orașe unde se părea că ar fi fost observată, în special în Teiuș și Aiud. Au fost multe alarme false și confuzii, și asta a pus lumea pe drumuri.

Am pus o recompensă mare ca să o ajutăm să valoreze vie mai mult decât moartă și să afle lumea de ea. Nu știu dacă asta a ținut-o în viață sau doar determinarea și atenția ei, însă cert este că ne-a dat o lecție de supraviețuire, fix de ziua internațională a cățelului, când a cerut ajutorul unor băieți speciali, lângă Pitești!

Nu întrebați cum a ajuns acolo, însă poza asta spune că era hotărâtă să ajungă acasă și a înțeles că doar cu ajutorul oamenilor o poate face. Se uita după mașini și era epuizată, lovită la picior, cu urme de la luptele cu alte animale.

Acum ea este bine și este la casa ei. Tot drumul spre casă a dormit cu nasul lângă stăpân, iar la despărțirea de băieții care au ajutat-o i-a pupat și le-a mulțumit. Recompensa de 1.000 de euro a fost refuzată categoric de către cei ce au gasit-o și nu au acceptat decât plata drumului de la Pitești la Sibiu, unde s-au întâlnit cu Alex, și câteva beri în cinstea ei. (A știut să-i aleagă).

Avem oameni faini în țară! Pe mine m-au convins că pot crede în continuare în cei din jur.

Video-ul este făcut atunci cand au dat de ea. Ochii spun prin câte a trecut biata de ea pe Valea Oltului. A ținut direcția în care a văzut că a plecat mașina și a sperat să dea de ea.”

Publicitate