Erdogan a făcut anunțul: românii pot vizita Turcia doar cu buletinul!

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a semnat un decret prin care cetățenii români vor putea călători în Turcia doar pe baza cărții de identitate, fără a mai avea nevoie de viză. Decretul, publicat deja în Monitorul Oficial turc, coincide cu vizita de lucru a premierului Marcel Ciolacu în Turcia.

Decretul prevede că cetățenii români care dețin o carte națională de identitate vor fi scutiți de viză pentru călătoriile turistice și tranzitul în Turcia, cu o durată de ședere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. Această măsură este conformă cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională.

Decizia facilitează considerabil călătoriile între România și Turcia, consolidând relațiile turistice și economice dintre cele două țări. Turcia este o destinație populară pentru turiștii români, iar această schimbare este așteptată să stimuleze și mai mult fluxul de vizitatori.

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită de lucru în Turcia, a salutat această măsură, subliniind importanța cooperării bilaterale și beneficiile pentru cetățenii ambelor țări.

Publicitate