„Escrocul cu o mie de fețe”: se dădea drept preot, procuror, jurnalist, avocat, inspector

Magistraţii Judecătoriei Rădăuţi l-au arestat preventiv pentru 30 de zile pe Sorin Vericianu, 35 de ani, supranumit „Escrocul cu o mie de feţe”. Bărbatul s-a dat drept procuror DIICOT şi l-a determinat pe un sucevean să-i dea 56.450 de lei ca „să-l ajute” să câştige un proces aflat pe rolul instanţei de judecată, a scris Monitorul de Botoșani, informează Libertatea.

”Folosindu-se de calități mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava și avocat, a determinat persoana vătămată să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calității de avocat, promițându-i că o va ajuta să câștige procesul civil în care era parte, suma totală pe care T.I. i-a furnizat-o autorului în perioada martie-iunie 2020 ca urmare a folosirii calităților mincinoase de avocat/ procuror și cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Bărbatul, de loc din Dorohoi, nu este la prima abatere. El are la activ mai multe condamnări, potrivit Monitorul de Botoșani. Până acum, a adunat opt condamnări pentru înșelăciune și a fost eliberat condiționat din închisoare de trei ori.

În urmă cu câţiva ani a fost reţinut de poliţişti pentru că se dădea drept preot şi încasa bani de la enoriaşi ca să oficieze ceremonii religioase de înmormântare. În 2008, s-a dat drept jurnalist angajat de PRO TV și a şantajat mai multe persoane publice, cărora le-a spus că dacă nu plătesc o anumită sumă de bani atunci va publica imagini video compromiţătoare pe care nu le avea.

În plasa escrocului a picat inclusiv un parlamentar. Bărbatul le-a mai şantajat pe măicuţele de la Dragomirna, care însă nu s-au lăsat şi i-au ajutat pe poliţişti să-l prindă în flagrant. A mai păcălit un bărbat din Fălticeni, care avea o fată studentă la Medicină, pentru care avea nevoie de un instrument medical.

Verincianu i-a spus că poate să rezolve problemele contra a 1.250 de lei pentru că este medic la Spitalul Judeţean Suceava. El s-a mai dat drept inspector sanitar şi mergea în controale la firme pe care le amenda pentru presupuse nereguli depistate, cu suma maximă de 100 de lei.