Eugen Doga: ”Artiștii vorbeau, că așa organizare și primire nu li s-a făcut nicăieri.”

De departe cel mai mare eveniment cultural al anului, l-a reprezentat festivalul ”Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamt” și asta se datorează unei prezențe de mare răsunet mondial, compozitorul Eugen Doga.

Numele lui Eugen Doga este înscris în top 200 personalităţi ale lumii din toate timpurile, iar valsurile sale celebre, „Gramofon” şi „Gingaşa şi tandra mea fiară„, se află, de asemenea, în top 100 al celor mai frumoase melodii ale omenirii.

Publicitate

la Vacanțele Muzicale de la Piatra-Neamț, pe lângă interpretarea și compozițiile de excepție, maestrul Eugen Doga s-a remarcat printr-o modestie ieșită din comun, rămânând până la sfârșitul serii muzicale, ba chiar plecând printre ultimii de la Curtea Domnească, după ce a făcut fotografii și a vorbit cu toți cei care au vrut să-l cunoască.

Elogiile maestrului la adresa organizatorilor și a orașului Piatra-Neamț au continuat zile în șir, după terminarea festivalului.

Mulțumesc, Piatra-Neamț! Plec acasă împlinit!”, a fost primul text al compozitorului din seara concertului, apoi au urmat mesaje și fotografii din timpul spectacolului de la Piatra-Neamț, iar ultimul, de astăzi, 8 iulie 2019, se adresează organizatorilor:

Mult stimate Domne Mihaela Spiridon și Carmen Elena Nastasă, vă mulțumesc mult pentru marea fericire că m-ați invitat cu colectivul de interpreți de la Radio Chișinău la acest mare festival, la această mare sărbătoare ai muzicii „Vacanțe Muzicale” în frumosul oraș istoric a Moldovei Piatra-Neamț.

Dacă te simți bine, spui că ești ca acasă.

Noi ne-am simțit chiar mai bine ca acasă care, din păcate, ne aparține pe jumătate. Piața în această seară era arhiplină de admiratori ai muzicii sănătoase, calitative, ce vorbește că au fost educați de-a lungul anilor de către conducera județeană, cea municipală, al Dumneavoastră, stimate Doamne, pentru nu numai a veni la concerte și a satisface cerinșile spirituale, ci și a dărui bucuria nouă, artiștilor, prin aplauze îndelungate și fețe luminoase.

Artiștii vorbeau, că așa organizare și primire nu li s-a făcut nicăieri. Mă uitam la turnul lui Ștefan ce Mare și Sfânt și mi se năzărea chipul Domnitorului cu zâmbet de bucurie sub mustețe. El a visat la așa urmași.

Doresc multă sănătate la toată echipa de lucru, noi sccese pentru pregătirea a următorului festival.

Consiliului Județean îi doresc și în viitor sprijin și ajutoare festivalului ”Vacanțe Muzicale” prin toate mijloacele pentru a continua frumoasa tradiție de a aduce frumosul în sufletele miilor de ascultători înfometați de emoții pozitive.

Omul care cântă, e bun,a spus Domnul nostru Dumnezeu. Să-i dăm crezare. E așa.
Eugen Doga, compozitor”.

Publicitate