Eugen Țapu: Competența și seriozitatea trebuie să fie pilonii pe care se construiește viitoarea guvernare

În urma adoptării moțiunii de cenzură de astăzi, 10 octombrie, guvernul PSD a picat, iar toată atenția se îndreaptă spre PNL și Klaus Iohannis, cei care au  principala răspundere pentru formarea noului executiv.

Senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare face o analiză a motivelor care au stat la demiterea guvernului Dăncilă, dar și asupra a ceea ce urmează să se întâmple în viitor pe plan politic.

Era de așteptat ca Guvernul Dăncilă să pice, după toate gafele care s-au ținut lanț în toți acești trei ani și după crasa incompetență de care PSD a dat dovadă. Este suficient să ne gândim că s-au schimbat aproape 80 de miniștri și vom avea o imagine clară asupra lipsei de coerență, a lipsei programelor și politicilor publice.

În trei ani, România s-a remarcat doar prin indicatorii negativi obținuți în plan european, prin cea mai mare inflație, prin locuri codașe în clasamentele privind creșterea economiei, educația sau sănătatea.

De fapt, astăzi a câștigat Ŕomânia. Se încheie un ciclu care a început la referendumul pentru Justiție, a continuat apoi la alegerile europarlamentare, în 26 mai 2019, când românii au arătat clar că nu mai vor PSD, nu mai vor Guvernul Dăncilă.

Cel mai slab din ultimii 30 de ani, carea calcat totul în picioare, a guvernat haotic și doar pentru atingerea unor scopuri meschine. A vrut sa subjuge Justiția, să îndeparteze România de partenerii euroatlantici, a făcut economia praf.

Noi, liberalii, știm că ce urmează, nu este simplu. Este nevoie de multă muncă, pentru a reclădi o economie în derivă și o țară cu instituții publice excesiv politizate. Competența și responsabilitatea trebuie să fie pilonii pe care se va construi viitoarea guvernare, care să le redea românilor speranța că pot trăi într-o țară unde sunt respectați și contează!”, precizează senatorul liberal.

Publicitate