Fudokan România, una din cele mai puternice organizații de karate din țară și-a început anul in forță

În perioada 19-21 ianuarie 2024, Bucureștiul a fost gazda unui eveniment deosebit pentru comunitatea karate-ului din România. Fudokan România a organizat un seminar de licențiere în arbitraj, unde 53 de arbitri au primit cu mândrie licența pentru anul 2024.

Sensei Ilija JORGA – 10 Dan, fondatorul stilului Fudokan, a fost invitatul special al evenimentului. În cadrul seminarului, Sensei JORGA a împărtășit informații prețioase din punct de vedere tehnic, subliniind importanța menținerii standardelor înaltelor în această artă martială.

Publicitate

El a subliniat că România este o forță la nivel mondial în Fudokan și a îndemnat participanții să rămână exigenți și să mențină poziția de lider mondial.

De asemenea, Sensei JORGA a condus un stagiu tehnic dedicat celor 80 de participanți, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților lor pentru anul competițional.

În aceeași perioadă, Asociația Cluburilor de Karate Fudokan din România a desfășurat Adunarea Generală. După alegeri, noul Consiliu Director își va desfășura activitatea în următorul format:

  • Președinte: Constantin Caliman – 7 Dan
  • Prim-Vicepreședinte: Janos Simo – 5 Dan
  • Vicepreședinți: Romeo Costică – 6 Dan, Sorin Astefanoaei, Mihai Turla – 5 Dan
  • Secretar general: Camelia Valceanu – 4 Dan
  • Trezorier: Cătălin Petre – 4 Dan
  • Membri: Alexandru Mnatacanian – 5 Dan, și Bogdan Păun – 5 Dan

La acest eveniment au fost prezenți și invitați speciali, Sensei Ilija Jorga – 10 Dan, și Marija Srejic – 4 Dan.

Un moment deosebit a fost reprezentat de Clubul Dojo Master din Iași, care a licențiat un lot de 12 seniori ca arbitri naționali.

Președintele clubului, Sensei Răzvan Popa – 6 Dan, a exprimat satisfacția pentru confirmarea licențelor sportivilor și a vorbit despre importanța antrenamentelor pentru competițiile care urmează.

Iașul va fi reprezentat în forță la evenimente importante, cum ar fi Finala Campionatului Național și Campionatele Europene și Mondiale din Slovenia și Spania. Sensei Răzvan Popa a exprimat încrederea că rezultatele obținute până acum vor fi confirmate, arătând că Iașul rămâne capitala Karate-ului Românesc.

Echipa de sportivi de la Clubul Dojo Master, cu membri precum Popa Razvan Alexandru, Carlescu Raul, Adascalitei Mihai, Dumitrașcă Mihai și alții, se pregătește pentru provocările unui an plin de competiții, menținând cu mândrie statutul de club cu cei mai mulți arbitri din România.

„Sunt foarte mulțumit de acest eveniment si de confirmarea licențelor sportivilor clubului. Ma bucur ca se merge în această direcție a arbitrajului, dar in același timp trebui sa ne antrenam pentru competițiile care urmeaza.

Avem un an foarte greu si plin de evenimente. O parte din sportivi clubului sunt deja componenți ai Lotului National, iar ceilalți vor trebui sa se califice in urma Finalei Capionatului Național ce va avea loc in perioada 5 – 7 aprilie la Sf. Gheorghe, dupa care urmeaza imediat 17 – 19 mai, Campionatul European în Zrece – Slovenia, iar spre sfârșitul anului in perioada 19 – 21 noiembrie, Campionatul Mondial în Barcelona – Spania.

Sper sa confirmam rezultatele obținute pana acum si sa demonstram in continuare ca Iașul este capitala Karate-ului Românesc. Aș dori pe acesta cale sa le urez mult succes noului board de conducere proaspăt ales! Sportivii care au participat la licențiere sunt:

Popa Razvan Alexandru 1 Dan
Carlescu Raul 1 Dan
Adascalitei Mihai 1 Dan
Dumitrașcă Mihai 1 Dan
Țuiu Daniel 1 Dan
Tarhon Onu Victor 1
Dan Murarașu Ionuț 2 Dan
Însurațelu Petruța 2 Dan
Cocuz Paul 2 Dan
Huhu Marcel 2 Dan
Însurațelu Petru 3 Dan

Sunt de asemena foarte mândru ca suntem clubul cu cei mai mulți arbitri din România.

Le multumesc tuturor celor implicati in organizare precum si sponsorilor nostri: Murfatlar Vinul, IZOCON Iasi, COS Laboratories, Hill Center Iasi, Romcontrol SA. Multumiri speciale Primariei Miroslava si Primariei Barnova pentru ajutorul si implicarea pe care o manifesta constant.” a declarat președintele clubului Dojo Master Sensei Răzvan Popa – 6 Dan.

Publicitate