Experimente 3D la Târgu Neamț, pe banii contribuabililor

Străzile din orașul Târgu Neamț chiar nu arata rău, dacă e sa ne referim cel puțin la cele centrale. Se vede că au venit bani pentru infrastructură, pentru că, nu-i așa, Ionel Arsene este fiu al poporului târgnemțean.

Cu toate astea, primarul Vasilică Harpa a experimentat, nereușit din punctul nostru de vedere, un proiect care s-a bucurat de oarece succes in alte orașe: treceri pentru pietoni 3D.

Doar că, la Târgu Neamț, realizarea grafică (căci despre asta este vorba în esență), lasă mult de dorit. Trecerile astea pot fi numite oricum, numai nu 3D.

În timp ce fotografiam vestitele treceri, un pieton angajat în traversarea uneia din ele, ne-a spus plin de amărăciune: „nu mai fotografiați porcăria asta că ne facem de râs în toată lumea„.

Bănuim că măreața investiție nu este prea costisitoare, pentru că vorbim de vopsea de o anumită consistență, dar unul din lucrurile pe care nu le-am înțeles, este acela că o astfel de trecere 3D se afla in dreptul pieței orașului, acolo unde există semafor. Ori, care este logica desenării unei treceri in „relief” dacă exista semaforizare acolo, atât timp cât culoarea verde îți permite să treci, iar cea roșie te oprește.

Trecerile 3D au menirea de a reduce viteza de deplasare a autovehiculului când se apropie de trecere și a permite pietonilor sa traverseze.

Dacă primarul Vasilică Harpa a încercat sa surprindă participanții la trafic cu acest proiect revoluționar 3D, poate reușește să-i surprindă plombând gropile din intersecția de la Humulești. Abia acolo va surprinde plăcut pe toată lumea.

Publicitate