Familia unei femei decedate în urma vaccinării, va primi 77.000 euro de la statul italian!

Francesca Tuscano, o profesoarăde 32 de ani din Genova, Italia, a murit pe 4 aprilie 2021, după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu un vaccin produs de compania AstraZeneca. Femeia a făcut o reacție adversă foarte rară și severă.

La un an de la decesul ei, familia poate primi daune de 77.000 de euro, relatează Corriere della Serra citat de observatornwes.ro.

”Cauza morții: tromboză cerebrală. La un an de la deces aflăm cuantumul despăgubirilor de stat: 77.468 de euro destinate rudelor îndreptățite să le solicite, în cazul în care decesul părții vătămate a fost determinat de vaccinare”, relatează sursa citată.

Investigațiile realizate după deces au stabilit că Francesca și-a pierdut viața din cauza unei tromboze cerebrale. Această afecțiune apare atunci când un cheag de sânge duce la formarea unei hemoragii la nivelul sistemului nervos central și, fără un tratament corespunzător, duce la deces.

Femeia s-a vaccinat pe 2 aprilie 2021, iar după a acuzat o serie de dureri de cap severe și, în cele din urmă, a fost găsită inconștientă de părinții ei. Două zile mai târziu, medicii de la Spitalul San Martino din Genova i-au declarat decesul.

Presa din Italia notează că familia Francescăi Tuscano are dreptul la o despăgubire de aproximativ 77.000 de euro, 77.468 euro mai exact, din partea guvernului italian. Acești bani ar urma să fie oferiți rudelor doar dacă vor urma procesul legal pentru acordarea lor.

Banii la care are dreptul familia Tuscano provin dintr-un fond de 150 de milioane de euro înființat de guvernul italian pentru cei care au suferit efecte adverse în urma imunizării împotriva Covid-19.