Federaţia Internaţională a Felinelor impune restricţii crescătorilor de pisici din Rusia

Federaţia Internaţională a Felinelor a condamnat joi invazia rusă în Ucraina şi s-a alăturat sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, impunând restricţii crescătorilor de pisici din această ţară.

„Conducerea executivă a FIFe este tulburată şi îngrozită de invazia Rusiei în Ucraina. Mulţi oameni nevinovaţi au murit, mulţi alţii au fost răniţi şi sute de mii de ucraineni s-au văzut obligaţi să-şi părăsească în grabă locuinţele pentru a-şi salva vieţile”, a anunţat organizaţia pe pagina sa de internet, scrie stiripesurse.ro.

FIFe a menţionat că „nu poate accepta pur şi simplu aceste atrocităţi”, motiv pentru care a interzis importul şi înregistrarea pedigri-ului pisicilor crescute în Rusia şi a interzis participarea expozanţilor ruşi la târgurile internaţionale de specialitate ale organizaţiei.

Aceste restricţii au intrat în vigoare la 1 martie şi vor fi valabile până la 31 mai, cu posibilitatea unor eventuale revizuiri.

FIFe a explicat că, în prezent, mulţi ucraineni „încearcă cu disperare în aceste momente să-şi protejeze pisicile şi alte animale de companie în aceste circumstanţe dificile”.

„Ne bucură să aflăm că mulţi membri ai cluburilor FIFe din ţări vecine Ucrainei, precum Polonia, România, Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova, îşi ajută prietenii ucraineni” care deţin feline, a adăugat organizaţia.