Federația Rusă recrutează soldați pe platforma ”superjob”, cu un salariu de 500 euro pe lună!

Rusia a ajuns să-și recruteze viitori militari prin intermediul platformei superjob.ru! „Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează în anunț.

În realitate, e vorba de un salariu de 500 de euro pe lună pentru a-ţi risca viața în Ucraina, scrie Il Fatto Quotidiano, citată de Rador.

Nu doar prin canale instituționale, precum site-ul Apărării, ci și pe site-urile unde sunt postate locuri de muncă, precum platforma Superjob.ru, unde campania are 19.419 de posturi vacante active, cifră aproape egală cu numărul celor care şi-au pierdut viaţa până acum în rândul trupelor ruse de pe front: astfel, între un instalator și o vânzătoare, pe portalul locurilor de muncă apar anunțuri pentru „pușcași”, artileri, comandanți de infanterie, „tunieri antiaerieni „, șoferi de forțe terestre și chiar agenți care urmează să fie angajați în FSB , serviciile secrete rusești care veghează atât asupra frontului, cât și asupra disidenței interne.

În anunţuri, durata unui contract de muncă este în mare parte de şase luni, de cele mai multe ori destinaţia nu este indicată, aşa cum s-a întâmplat deja cu tinerii recruţi trimişi pe front fără preaviz, doar pentru un simplu „exerciţiu„.

Înșiși milițienii Grupului Wagner, au scris pe un canal Telegram, că „avem nevoie de 600-800 de mii de oameni, altfel nu vom câștiga”. Rusia recrutează noi luptători. Peste tot și chiar cu mijloace neobișnuite, cum ar fi un site pe care de anunţuri cu locuri de muncă.

Salariul de 40-50 de mii de ruble pe lună îi poate atrage mai ales pe foștii militari care locuiesc în cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei, unde venitul pe cap de locuitor nu ajunge la jumătate (mai ales în agricultură: 281 de euro). O sumă destul de modestă pentru a-și risca viața, mai ales dacă e comparată cu venitul soldaților profesioniști. Să revenim la anunţuri.

Un anunţ pentru „soldat contractual”, postat pe 4 mai, indică într-un mod destul de generic sarcina: „asigurarea protecției și apărarea frontierei Federației Ruse”, granița pe care Moscova o consideră amenințată de extinderea NATO și de un plan fantomatic de atac asupra Crimeei planificat de Kiev, care ar justifica invazia.

Condițiile prevăd 40-50 de mii de ruble plus o plată suplimentară ca indemnizație de serviciu, care variază în funcție de vechime. Printre „beneficii”, se numără participarea la programul de împrumuturi pentru personalul militar (până la 37 de mii de euro), furnizarea de rații alimentare, asigurări gratuite de viață și de sănătate, îngrijiri medicale.

Cel mai mic salariu este de 20-25 mii de ruble, de exemplu, pentru postul de șofer al Forțelor Terestre căruia „să i se încredințeze transportul personalului unităților și al echipamentului logistic necesar în viața de zi cu zi și în luptă”.

Salariul, 433 de euro, nu este prea atractiv, mai ales când candidatul ajunge în punctul în care va citi: „momentele cele mai tensionate din activitatea de luptă a șoferului sunt rezistența inamicului la foc, situația de pre-urgență pe traseul de deplasare, transportul personalului de unitate în condiții dificile de drum”.

În rest, se mai caută sergenți de infanterie, piloți de vânătoare și alte profiluri de luptători în fucţie de specializare.

sursa: g4media.ro.