Femeie condamnată după un ”cadou” primit de la familia din Italia unde era menajeră!

Judecătoria Piatra-Neamț a emis o sentință de un an și cinci luni de închisoare cu suspendare într-un caz ciudat, după ce o femeie a fost găsită vinovată de uz de fals și conducere fără permis, având în posesie un document italian falsificat.

Aceasta susține că permisul i-a fost oferit cadou de către o familie de italieni cu influență, informează adevarul.ro.

Femeia a fost prinsă conducând de două ori cu un permis italian falsificat, prima dată în iulie 2019 și a doua oară în decembrie 2020. În ianuarie 2021, femeia a încercat să schimbe permisul italian cu unul românesc la Serviciul Permise și Înmatriculări.

Verificările efectuate de polițiști au arătat că documentul românesc nu era înregistrat în baza de date a autorităților italiene, iar ulterior s-a confirmat că permisul era fals.

Potrivit declarațiilor femeii, în anul 2011, când lucra ca menajeră pentru o familie de italieni, i s-a cerut să depună documentele pentru obținerea permisului de conducere italian.

Deși a urmat cursurile unei școli de șoferi, ea susține că a primit permisul în mod neobișnuit, fără a susține examenul, sub formă de cadou, din partea angajatorilor.

Femeia a utilizat acest permis fals timp de 10 ani în Italia, neavând probleme cu autoritățile locale până când a fost oprită în România și s-a descoperit situația sa legală.

Ea a menționat că nu avea cunoștință că permisul obținut era falsificat, argumentând că familia pentru care lucra avea conexiuni cu diverse persoane influente din instituțiile publice italiene.

Instanța a evidențiat că faptele comise de femeie reprezintă un pericol pentru ordinea publică, subliniind că aceasta a circulat pe drumurile publice din România cu un permis nelegal, fără a fi verificate capacitățile sale de conducere conform procedurilor legale.

Sentința nu este definitivă, iar judecătorul a avut în vedere circumstanțele personale ale femeii în momentul pronunțării acesteia.

Publicitate