Femeie expulzată pentru că nu a putut demonstra că s-a căsătorit din dragoste cu un român

O femeie din Vietnam a încercat să convingă autoritățile din România că merită să rămână la noi în țară printr-o căsătorie de conveniență, dar a fost trimisă înapoi acasă pentru că nu a putut demonstra că s-a căsătorit din dragoste.

Cei doi s-au căsătorit cu numai 7 zile înainte ca femeii să îi expire viza de ședere la noi în țară. Femeia a povestit autorităților că s-au cunoscut pe Facebook și că diferența de 27 de ani dintre ei nu este un impediment în relația lor. Ba chiar a declarat în faţa instanţei că bărbatul a fost să îi cunoască părinții.

Publicitate

În timpul interviurilor însă, cei doi nu s-au putut pune de acord în ce an s-au cunoscut. Mai mult de atât, femeia vorbeşte vietnameza, engleza şi chineza, iar bărbatul maghiara şi germana.

Le-au spus anchetatorilor că se înţelegeau prin fraze scurte sau semne. Potrivit motivării instanței, femeia ar fi manifestat nervozitate și chiar panică, pe parcursul interviului, potrivit alba.ro.

Când li s-a cerut să arate dacă au poze în telefon din timpul relației, mesaje sau poze de la nuntă, în telefonul femeii apăreau foarte multe poze cu un alt bărbat, dar și multe mesaje cu acesta.

”Din toate aceste aspecte mai sus menționate, coroborate cu faptul că cetățeana străină a dat o declarație olografă, care a fost tradusă și cu care a fost de acord, prin care recunoaște că are o relație cu numitul N. J., datorită vârstei de 27 ani diferență între cei doi parteneri și a faptului că cetățeana străină s-a căsătorit cu S. I., cu 7 zile înainte de expirarea permisului de ședere, rezultă suspiciuni cu privire la încheierea unei căsătorii de conveniență”, au notat ofițerii de la Imigări.

Mai mult de atât, ”există suficiente elemente care să evidențieze că nu există coabitare matrimonială, soții nu contribuie efectiv la îndeplinirea obligațiilor născute din căsătorie, nu vorbesc o limbă înțeleasă de amândoi, sunt inconsecvenți în declarații, există neconcordanțe în declararea datelor cu caracter personal și încheierea căsătoriei a fost condiționată de plata unei sume de bani între soți”, au precizat aceștia.

Într-un final femeia a recunoscut că a fost o căsătorie de conveniență, iar acum a fost trimisă înapoi în ţara de origine.

”În prezent, în evidențele Serviciului pentru Imigrări Timiș nu se află înregistrată o astfel de cerere a reclamantei, de acordare a tolerării rămânerii pe teritoriul României.

Având în vedere că formularea unei astfel de cereri nu a fost efectuată și nici depusă la instituția pârâtă, aceasta nu a fost investită a se pronunța asupra acestor aspecte, astfel că, în speță, nu există nici un act administrativ tipic și nici un act asimilat actului administrativ de tipul refuzului cu privire la care instanța să poată realiza un control de legalitate.

Formularea cererii direct la instanță, în maniera descrisă în cererea de chemare în judecată, este inadmisibilă întrucât i se solicită organului de jurisdicție să exercite o funcție administrativă, străină de competențele sale”, se arată în motivarea Curții de Apel Alba Iulia.

Drept urmare, magistrații din Alba Iulia au respins cererea femeii de anulare a suspendării obligației de returnare și de tolerare a acesteia pe teritoriul României.

Publicitate