Fetița omorâtă și apoi arsă a fost identificată. Mama și tatăl vitreg sunt principalii suspecți

Fetița găsită moartă și desfigurată în apropierea unui cimitir din Arad a fost identificată, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, mama și tatăl vitreg al fetiței, care este suspect în dosar, ar fi audiați la această oră la poliție.

Fetița a fost izbită de perete, cărată în valiză și mai apoi incendiată cu două sticle de acetonă

ACTUALIZARE: Tatăl vitreg al fetiței ucise a fost reținut. Primul indiciu care l-a transformat pe tatăl vitreg în suspect: nu a anunţat dispariţia copilei, deşi trecuseră mai bine de 48 de ore de când fetiţa nu mai dăduse pe acasă.

Ajuns în faţa anchetatorilor, bărbatul le-a povestit că cea mică ar fi alunecat şi s-ar fi lovit cu capul de podea, iar atunci şi-ar fi dat ultima suflare. Probele arată însă altceva. Deşi neagă că ar fi ucis-o, le-a povestit anchetatorilor, cu seninătate, că a pus trupul fetei într-o valiză şi l-a dus pe un câmp.

ȘTIRE INIȚAILĂ:

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Arad au reconstituit figura copilului ucise și incendiate, din Arad, și au făcut publice mai multe fotografii cu reconstrucția pentru a cere ajutorul în identificarea acestuia.

Conform datelor anchetatorilor, este vorba despre o fetiță care are vârsta de 5-6 ani, înălțime 110-120, ochi căprui și păr șaten cu lungimea de aprox. 25 cm, notează g4media.ro.

Cercetările, initial desfășurate pentru omor și profanare de cadavre, au fost extinse pentru violență domestică, ancheta fiind tot in rem. Extinderea investigației are loc în contextul în care polițiștii nu au nicio sesizare privind dispariția vreunui copil cu semnalmentele victimei.

Cadavrul a fost descoperit la marginea cartierului arădean Bujac, în apropiere de un cimitir, iar moartea a fost provocată de o lovitură în cap cu un corp contondent, relevă raportul expertizei medicale.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, a declarat că fetiţa a fost victima unei agresiuni, fiind lovită în cap, iar moartea a fost provocată de un traumatism cranio-cerebral cu hematom, potrivit Agerpres. Conform sursei citate, cadavrul a fost incendiat cu intenţia acoperirii urmelor agresiunii, dar s-a reuşit desluşirea chipului fetiţei.

„Pentru identificarea victimei, se va realiza profilul genetic, fiind recoltate probe biologice cu acest scop”, a spus procurorul.

Mai mulţi localnici sunt audiaţi de către anchetatori, care spun că nu a fost raportată dispariţia recentă a unei fetiţe. Duminică dimineaţă, anchetatorii au împrejmuit terenul pe care a fost găsit copilul mort, pentru cercetări. Corpul a fost descoperit de către o persoană care îşi plimba câinele.

Procurorii au anunţat initial că cercetările se fac in rem, pentru omor şi profanare de cadavre.