Florin Cîțu se folosește de resursele și banii românilor pentru a câștiga șefia PNL!

Un document intitulat „Linii de comunicare pentru liderii PNL”, care poartă antetul Guvernului (Cancelaria prim-ministrului – Consilier de stat), a apărut în spațiul public. Miniștrii și liberalii care îl susțin pe premierul Florin Cîțu la șefia PNL sunt instruiți, potrivit documentului, ce să spună în aparițiile TV, cum să abordeze alegerile din filialele PNL, să transmită mesaje de unitate și de victorie și să contracareze „team Orban”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că e ilegal ca angajați de la Guvern să se ocupe de campanie internă din Partidul Național Liberal.

„Nu am discutat cu domnul Cîțu despre document. Asta e problema premierului. Dacă documentul e real este grav. Cine l-a elaborat trebuie să plece.

Toți consilerii de stat trebuie să își desfășoare activitatea pentru îndeplinrea sarcinilor în interes public. Aveau anumite obiective consilierii meu când eram premier. Trebuie să-i întrebați pe colegii din PNL. Cine se ocupă cu așa ceva nu mai are ce căuta la Guvern.

M-am uitat în mare pe document și sunt o serie de elemente care oarecum dau o veridicitate. Cine se ocupă de o anticampanie și mai ales față de președintele PNL n-are ce căuta în Guvern.

E ilegal ca angajați de la Guvern să lucreze în campania internă”, a spus Orban.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a desfășurat în săptămânile trecute și are programate în continuare o serie de întâlniri la sediul Guvernului doar cu primarii și președinții de filiale PNL, în vederea ”susținerii proiectelor locale”, primind la schimb votul acestora pentru pșefia PNL.

Așadar, banii românilor pe care Guvernul îi gestionează, urmează să fie împărțiți de premierul Cîțu în funcție de necesitățile acestuia de a câștiga alegerile interne din partid, comunitățile locale PSD sau cele conduse de alte formațiuni politice fiind astfel vitregite.

Ne întrebăm, pe bună dreptate, ce s-ar fi întâmplat dacă Dragnea ar fi procedat asemănător în urmă cu câțiva ani? În cât timp ar fi fost chemat la DNA?