Florin Hopșa, consilier județean PNL, va fi pus director la RAR Neamț cu susținerea… PSD!

Sursele noastre spun că Florin Hopșa, consilier județean din partea PNL Neamț și fost lider al consilierilor locali liberali, urmează să fie numit director la RAR Neamț cu susținerea PSD.

În caz că vă întrebați cum de este pozibil așa ceva, numirea cu pricina nu se bazează pe buna și fructuasa colaborare dintre PSD și PNL, ci mai degrabă despre o negociere tête-à-tête.

Florin Hopșa a fost și este în continuare măna dreaptă a deputatului PNL Mugurel Cozmanciuc, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție, acum judecându-se apelul la ICCJ.

După ce Mugurel Cozmanciuc și-a pierdut funția de lider al Filialei PNL Neamț, noua conducere i-a marginalizat o parte din apropiații acestuia. Printre cei trași pe dreapta și, mai nou, excluși din partid, se află și Florin Hopșa.

Ne mai fiind în grațiile liberalilor, sursele noastre spun că Hopșa și-ar fi negociat noul post de șef la RAR Neamț în schimbul unui vot în CJ care să-l ajute pe Ionel Arsene, președintele CJ Neamț. Sigur, această negociere nu ar fi fost posibilă fără ”binecuvântarea părintească” a deputatului liberal Cozmanciuc.

Chiar dacă a fost exclus din partid, Hopșa a contestat decizia colegilor și a rămas în continuare consilier județean. Cum judecata în această speță poate dura destul de mult, în tot acest timp poate să-i ofere lui Ionel Arsene un vot în plus în legislativul de la județ.

Din păcate, în toate aceste negocieri și înțelegeri politice, RAR Neamț pierde un profesionist de carieră, pe inginerul Sorin Gherghel, care ocupă în acest moment postul de Șef reprezentanță și datorită căruia instituția a cunoscut cea mai mare dezvoltare (vezi aici).