Fost deputat de Neamț, propus Viceprim-ministru în Guvernul României

În urma ședinței Comitetului Executiv al PSD, premierul Viorica Dăncilă l-a propus pe Iulian Iancu, fostul deputat de Neamț în perioada 2004-2008, drept Viceprim-ministru pentru Economie.

Numirea este oarecum ciudată sau neașteptată, dacă e să ne referim la faptul că președintele Klaus Iohannis tocmai s-a întors din SUA unde relațiile româno-americane par să fie mai strânse ca niciodată, iar Iulian Iancu nu pare a fi tocmai un susținător al  relațiilor economice dintre SUA și România.

De-a lungul timpului, presa centrală l-a lipit pe Iulian Iancu de interese rusești în România.

În 2015, când Iancu a fost propus de PSD pentru o înaltă funcție europeană, numele lui a fost asociat în urma dezvăluirilor Wikileaks, cu interesele gigantului rus Gazprom, notează cei de la HotNews.

De asemenea, Iulian Iancu, în prezent președintele Comisiei pentru industrie și servicii din Camera Deputaților, a fost unul dintre oamenii-cheie din PSD care au instrumentat modificarea legislației ce a avut ca rezultat plecarea companiei americane ExxonMobil.

O altă schimbare a portofoliilor din Guvern o reprezintă propunerea Danei Gârbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, care a susţinut modifcările operate de PSD în legislaţia penală, pentru preluarea Ministerul Justiţiei.

Ana Birchall, actualul titular al Justiţiei, va prelua funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice, pe care a deţinut-o în trecut, Mihai Fifor a fost propus pentru Ministerul de Interne, iar Șerban Valeca va prelua portofoliul Învățământului.

Publicitate