Fosta profesoară Monica Tatoiu cere legalizarea drogurilor usoare si a prostitutiei in România!

Monica Tatoiu, o fosta profesoara, a starnit controverse semnificative prin pledoaria sa pentru legalizarea drogurilor usoare si a prostitutiei in tara.

In cadrul unor opinii radicale, Tatoiu adreseaza problema consumului de droguri in randul adolescentilor. In ultimii ani, au aparut din ce in ce mai multe cazuri de consum si chiar distributie de droguri in randul copiilor cu varste intre 12 si 13 ani.

Monica Tatoiu sustine ca interzicerea substantelor halucinogene aduce mai mult rau decat bine, in special in cazul minorilor atrasi de tentatia fructului interzis.

„Este absurd ca canabisul si prostitutia sa nu fie legalizate. Este ceva cu care trebuie sa ne impacam. Nicio tara civilizata din lume nu a reusit sa eradicheze complet consumul de droguri. Este mai rational sa legalizezi canabisul si sa reglementezi distributia, similar cu ceea ce se intampla in Olanda.

Acolo, exista zone special desemnate in care poti merge si afla daca produsul este autentic sau amestecat cu substante nocive. In loc sa inchizi la inchisoare tineri de 16 ani care nu inteleg consecintele. Le poti repeta la nesfarsit ca vor muri si se vor distruge, dar nu vor intelege”, sustine femeia de afaceri.

Monica Tatoiu crede ca desi tinerii nu pot fi controlati, pot fi sustinuti si ajutati. Ea argumenteaza ca respingerea sau interzicerea nu fac altceva decat sa starnesca curiozitatea, mai ales la o varsta la care vulnerabilitatea este accentuata. Tatoiu aduce exemplul personal pentru a demonstra acest lucru.

„Ni s-a spus sa nu fumam sau sa nu bem, dar acest lucru nu ne-a oprit. Tinerii de 18 ani au parinti de 40 de ani care, la randul lor, au fost dezorientati de trecerea de la socialism la capitalism. Arat cu degetul spre marii capital care cauta profituri rapide, distrugand viitorul unei generatii care este libera si frumoasa, dar neinstruita.

Am inceput sa fumez la 17 ani, in ciuda faptului ca aveam un tata cardiolog. Nu a putut sa ma opreasca sa fumez. La 18 ani am inceput sa beau alcool pentru ca tatal meu, medic, primea whiskey. Asa era pe vremuri. Trebuie sa acceptam aceste realitati”, marturiseste fosta diriginta pentru Fanatik, conform romaniatv.net.

Monica Tatoiu isi sustine consecvent opiniile si vorbeste deschis, chiar si in ciuda riscului de a starni reactii negative. Femeia de afaceri explica avantajele legalizarii canabisului si propune solutii pentru cei interesati.

„Legalizarea canabisului inseamna eliminarea compusilor periculosi produsi in apartamente, din substante chimice mortale. Drogurile sintetice, cele care costa 7 sau 10 lei, ar trebui interzise. Canabisul ar trebui legalizat la un pret rezonabil. In plus, pentru consum personal, canabisul este o optiune mai buna decat Prozacul.

Suntem pudibonzi, suntem ipocriti. Canabisul este consumat in societatea noastra, iar cei care nu isi permit canabisul apeleaza la substante nocive care le afecteaza mintea si ii transforma in zombi. Nu sunt de acord ca statul sa actioneze ca politia din timpul lui Ceausescu.

Nici Ceausescu nu a reusit sa opreasca generatia noastra cu frica; ne-am rebelat. Frica nu functioneaza; rationalitatea da roade. Si asta nu poate fi realizat doar de politisti”, dezvaluie Monica Tatoiu pentru sursa citata.

In plus, femeia de afaceri cunoscuta crede ca libertatea tinerilor nu ar trebui restransa. In schimb, acestia ar trebui sa fie ghidati constant pe calea cea buna, intr-un context social constructiv, nu distructiv.

„Ca parinte, nu pot sa-mi interzic copilului meu, pentru ca si eu am fost o rebelă. Generatia noastra din ’68 a fost una de rebeli. Fiul meu, acum aproape 30 de ani, a fost rebel la 20, 22 de ani. Nu poti sa-i lege de calorifer; nu sunt animale.

Trebuie sa le oferi libertate, creand totodata un mediu social in care aceasta libertate sa favorizeze creativitatea, nu distrugerea. Vina sta la nivelul societatii, nu la parinti. Nici la politie. Nu poti plasa un politist langa fiecare copil; este absurd”, marturiseste Monica Tatoiu.

sursa: stiripesurse.ro

Publicitate