Fostul papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav! ”E foarte fragil, iar vocea abia i se aude”

Fostul papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav, după ce s-a întors la Vatican dintr-o vizită în Germania Benedict, în vârstă de 93 de ani, a devenit foarte fragil, iar vocea sa abia se aude, a spus biograful Peter Seewald.

Fostul papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav, după ce s-a întors la Vatican dintr-o vizită în Germania, a raportat luni ziarul german Passauer Neue Presse, citându-l pe biograful papei, anunţă Reuters, preluată de mediafax.ro.

Publicitate

Benedict, în vârstă de 93 de ani, a devenit foarte fragil, iar vocea sa abia se aude, a spus biograful Peter Seewald cotidianului. Dar, la o întâlnire cu Seewald, sâmbătă, Benedict, născut în Germania, părea optimist şi a spus că ar încerca să scrie din nou, dacă îşi va recăpăta puterea, a spus raportul, care precizează că fostul papă suferă de zona zoster.

Benedict a venit în Bavaria natală în iunie pentru a-i face o ultimă vizită fratelui Georg Ratzinger, în vârstă de 96 de ani, care a şi murit la scurt timp după aceea. Acceasta fost prima călătorie a lui Benedict în afara Italiei din 2013, anul în care a demisionat.

Publicitate