Șef de la Rutieră: “Dacă polițistul amendează pe cineva de la partid, mâine e mutat”

Un dialog suprinzător cu un fost șef al Serviciului Poliției Rutiere din Teleorman scoate la iveală o serie de presiuni exercitate pe polițiști de către ”băieții de la partid”.

De ceva vreme, nu există zi fără accident rutier grav în județul Teleorman. Pe drumurile județului mor constant oameni, rata accidentelor fiind de-a dreptul îngrijorătoare.

Publicitate

E interesant, din acest punct de vedere, de aflat motivul pentru care accidentele au devenit un fel de obișnuință, la care privitorii nici măcar nu mai reacționează, se arată într-un material al celor de la presshub.ro.

Fostul șef al Serviciului Rutier Alexandria, Mihai Matei, crede, însă, că motivele acestor accidente frecvente pe raza județului Teleorman fac parte din altă categorie: legislația lejeră, presiunile exercitate pe polițiști și lipsa de educație a participanților la trafic.

De altfel, acesta spune că deseori se fac presiuni asupra polițiștilor care amendează oameni din partidele politice și că adeseori, acele presiuni se soldează cu mutarea polițistului care nu a cedat presiunii.

Legislația e prea blândă, la noi este una dintre cele mai permisive legislații rutiere din toată Europa. Faptul că și polițiștii n-au legi care să-i apere, toate partidele care s-au perindat pe la guvernare, niciunul n-a dat legi să-i apere pe polițiști, au și ei teamă să ia măsuri, așa că lor li se spune să fie atenți să nu amendeze pe X sau pe Y, președinte de partid sau conexiuni de-ale acestuia, să stea în banca lor, să nu se ia de ei.

Se ceartă cu polițistul, îl amenință pe polițist pe stradă, ăla săracul, dacă știe că n-are cine să-l apere spune că a dat amendă lui X de la partidul cutare, iar mâine îl mută în altă parte. Asta se întâmplă.

Ăsta e caz real, vă spun sigur din ce știu eu în Teleorman. Nu numai că nu i-a dat amendă, i-a dat avertisment, că era înregistrare și n-avea ce să facă și tot l-au mutat pe polițist. Asta e!“, a declarat fostul șef al Serviciului Rutier Alexandria, Mihai Matei pentru sursa citată.

La aceste practici se adaugă și lipsa de educație a participanților la trafic, care nu știu să se comporte civilizat în trafic și, de fapt, conducătorii auto se comportă în trafic exact așa cum o fac în general, în viață. Lipsa de educație la modul general se vede foarte bine în trafic, iar asta poate cauza uneori accidente de circulație, cu finalitate tragică.

Întreg articolul poate fi citit aici.

Publicitate