Fumătorii români și-au cumpărat zeci de pachete de la granița cu Bulgaria!

Speriați de scumpirile tot mai frecvente la țigări, fumătorii din România au găsit o soluție alternativă la vecinii de peste graniță. În fiecare zi, în special în weekend, la granița dintre Bulgaria și Vama Veche se formează cozi lungi, asemănătoare celor de la alimentarele din vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Prețurile țigărilor în România au crescut exponențial în ultimii ani. Dacă acum 15 ani un pachet costa aproximativ 5 lei, iar acum 10 ani 15 lei, în 2024 fumătorii plătesc până la 25 de lei pentru un pachet.

Cei care nu își mai permit acest lux, dar nu vor să renunțe la fumat, explorează toate alternativele posibile. Mulți au trecut la dispozitive electronice sau la tutun de rulat, dar cumpărăturile din Bulgaria rămân cea mai populară opțiune pentru fumătorii fideli.

Bulgaria are cel mai mic preț la țigări din întreaga Uniune Europeană. Acest lucru atrage mulți români la magazinele de la graniță, unde își fac provizii considerabile. Fumătorii cumpără cât de multe cartușe au voie și economisesc zeci, chiar sute de lei.

Conform Replica de Constanța, cel mai ieftin pachet de țigări în Bulgaria costă doar 14 lei, în timp ce în România cel mai accesibil pachet costă 20 de lei. Diferența de preț încurajează mulți români să treacă granița pentru cumpărături. De exemplu, un pachet de Marlboro costă 15 lei în Bulgaria și 24 de lei în România, iar un pachet de Dunhill costă 18-19 lei la bulgari și 28-29 lei în România.

Diferența de preț pentru un singur pachet poate ajunge la aproximativ 10 lei. Astfel, cine cumpără un cartuș cu 10 pachete economisește 100 de lei. Fiecare persoană poate achiziționa maxim două cartușe, ceea ce reprezintă o economie semnificativă pentru fumători.

Totuși, există discuții privind calitatea produselor din Bulgaria, unii susținând că acestea nu ar fi la fel de bune ca cele din România.

Publicitate