George Lazăr a obținut cel mai bun rezultat pentru PNL Neamț din ultimii 34 de ani!

Deși au pierdut șefia Consiliului Județean, liberalii de la Neamț, conduși de George Lazăr, au înregistrat cel mai bun scor la alegerile locale din 1990 și până acum.

PNL Neamț a câștigat mai multe primării decât PSD. Astfel, 41 de primari liberali au câștigat alegerile, față de 40 de primari social-democrați, la care se adaugă un independent și un primar de la AUR.

Un număr de 12 primari PSD au pierdut alegerile în fața candidaților PNL, iar în 10 localități liberalii au pierdut la limită, la distanță de 100, 50, 20 sau chiar 2 voturi.

PNL Neamț nu a dus o campanie ușoară împotriva celor de la PSD, dar au avut și parte de sabotaj din interior, cum este cazul deputatului PNL Mugurel Cozmanciuc care a sprijinit PSD pe față, mergând la lansările de candidați ale acestora.

Chiar dacă pierderea șefiei CJ Neamț în fața lui Vasilică Harpa este greu de digerat, George Lazăr se poate lăuda cu faptul că a făcut cea mai bună performanță pentru liberalii nemțeni din ultimii 34 de ani.

Potrivit rezultatelor parțiale, diferența între președintele PNL Neamț, George Lazăr, și șeful PSD, Daniel Harpa, a fost de aproximativ 4-5 procente. La nivel de primării câștigate, PNL a obținut 41 de primării, în timp ce PSD a câștigat doar 40.

George Lazăr a obținut un rezultat foarte bun într-un județ considerat fief PSD. La nivel național, cu un procent de peste 34% (aproximativ 70.000 de voturi), chiar dacă a pierdut, Lazăr se află printre județele cu procente cu mult peste medie și un număr destul de mare de voturi pentru PNL.

Publicitate