Grație primarului Carabelea, am avut un ceremonial dedicat Drapelului Național cu tiribombe în spate! (VIDEO)

Astăzi, la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului din Piatra-Neamț, militarii garnizoanei au organizat ceremonia militară dedicată Zilei Drapelului Naţional al României.

Ceremonia a cuprins salutul Drapelului de Luptă al Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, intonarea imnului naţional, alocuţiunea prefectului judeţului Neamţ, primirea drapelului României, legarea acestuia la catarg, binecuvântarea preotului şi sărutul drapelului de către oficialităţi.

Spre uimirea celor preznți, întraga activitate s-a desfășurat având în spate celebra tiribombă amplasată de conducerea primăriei pentru a sărbători cât se poate de original ”PiatraFest 2022”.

Înainte de a începe ceremonialul militar, câțiva polițiști locali au dat o tură pe la comercianți și i-au rugat să oprească focul de la micii care sfârâiau pe grătar și care degajau fum.

Amplasarea acestor tiribombe și a sectorului cu mititei și ceafă la grătar în zona Teatrului Tineretului și a Pieței Tricolorului din municipiu i-a atras numeroase critici primarului Andrei Carabelea, dar, așa cum ne-a obișnuit, nu pare să fie foarte afectat de faptul că a adus o atmosferă de bâlci la zilele orașului și, astfel, o ”pată de culoare” ceremonialului de astăzi dedicat Zilei Drapelului Național.

Activitatea a continuat cu înălţarea drapelului pe fondul intonării imnului naţional al României şi s-a încheiat cu defilarea Drapelului de Luptă şi a gărzii de onoare, constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.