Grecii, impresionaţi de pompierii români după misiunea din Evia: „Sunt de pe altă planetă!”

Pompierii români au avut duminică, 8 august, prima misiune în Grecia. Românii au intervenit în zona Spathari, pe insula Evia, şi i-au impresionat atât pe localnici, cât şi jurnalişti.

Portalul de ştiri fimes.gr a scris un articol elogios la adresa pompierilor militari români după prima lor intervenţie în Grecia. Jurnaliştii eleni laudă organizarea exemplară, dar şi curajul românilor. Într-un articol intitulat „Pompierii români sunt de pe altă planetă”, jurnaliştii greci îi compară cu „extratereştrii”.

„Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

Pompierii români, lăudați în presa din Grecia: Sunt de pe altă planetă. Folosesc drone, sunt organizați și au reflexe uimitoare | Digi24

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, au scris jurnaliştii de la fimes.gr.

România a trimis 108 pompieri şi 23 de autospeciale pentru a ajuta Grecia în lupta cu flăcările. „Desfăşurăm misiunea în Grecia pentru stingerea incendiilor la păduri. Mergem cu încredere, vom reprezenta România şi sunt convins că cadrele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi la nivelul aşteptărilor.

Imagine emoţionantă postată de DSU, după prima misiune a pompierilor români în Grecia: "A fost ceva aparte, extrem de dificil"

Mergem 108 persoane, vrem să ne întoarcem 108 şi cu autospecialele în bună stare”, a explicat colonelul Florin Pop, comandantul misiunii din Grecia.