Guvernul a venit cu un nou proiect care să permită carantinarea populației și a localităților

În cadrul unei conferințe de presă susținută de ministrul Nelu Tătaru, alături de Raed Arafat, aceștia au declarat că proiectul de lege privind instituirea unor măsuri de sănătate pubică în situații de risc epidemiologic și biologic a fost aprobat și urmează să ajungă în regim de urgență în Parlament.

Nelu Tătaru: ”De ce este necesar? Este necesar pentru a putea gestiona și controla epidemia prin care trecem. Ați putut observa de vineri până astăzi modificările de observare sau de abordare a tot ceea ce a însemnat carantină, a tot ceea ce a însemnat izolare, chiar și internarea în spitale. Dacă este să facem o evaluare de ieri până azi, deși azi avem 250 de cazuri noi, avem o diferență de număr de pacienți din spitale de 550. Deci avem 550 de pacienți mai puțini internați în spitale”, a declarat ministrul Sănătății.

Publicitate

Referitor la imaginile cu petrecerile de pe litoral din ultimele săptămâni, ministrul Tătaru a precizat: „Aceste imagni nu sunt doar din acest weekend, sunt așa de patru weekend-uri. Facem apel la respectarea distanțării fizice. Am fost împiedicați de decizia CCR, care ne-a lăsat fără pârghii”.

La rândul său, Raed Arafat a completat: „Am prevăzut în proiect să putem lua măsuri imediate în regim de urgență, dar cu validare ulterioară de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență”.

Publicitate