Guvernul mărește salariile pentru directorii, contabilii și secretarii din școli

Guvernul Ciolacu se pregătește să adopte un proiect de act normativ în ședința de vineri, care vizează majorarea salariilor de bază pentru funcțiile didactice de conducere și didactice auxiliare de conducere cu nivel de studii S/M din unitățile de învățământ preuniversitar de gradul I și II.

Această măsură are scopul de a recunoaște importanța și responsabilitatea acestor funcții cheie în sistemul educațional.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, noile salarii de bază vor fi stabilite după cum urmează:

Director: între minim 7.800 lei și maxim 8.682 lei
Director adjunct: între minim 7.800 lei și maxim 8.400 lei
Contabil-șef: între minim 5.300 lei și maxim 7.529 lei
Secretar șef: între minim 5.300 lei și maxim 7.529 lei

Această inițiativă acoperă funcțiile dintr-o gamă largă de instituții educaționale, cum ar fi grădinițe, școli primare, școli gimnaziale, colegii, licee, centre școlare, școli postliceale și profesionale, palate ale copiilor și elevilor cu personalitate juridică, cluburi sportive școlare cu personalitate juridică, cluburi ale copiilor și elevilor cu personalitate juridică, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și centre școlare pentru educație incluzivă.

Această creștere salarială reflectă efortul guvernului de a atrage și de a menține profesioniști bine pregătiți în domeniul educației. Este recunoscut faptul că aceste funcții de conducere și didactice auxiliare de conducere au un impact semnificativ asupra calității învățământului și asupra formării viitoarelor generații.

Reprezentanții din mediul educațional au salutat această măsură, subliniind că aceasta reprezintă un pas important în recunoașterea valorii și importanței profesorilor și personalului de conducere din școli. Aceștia speră că această majorare salarială va motiva și mai mulți profesioniști să se implice în sectorul educațional și să contribuie la dezvoltarea sistemului de învățământ în România.

Proiectul de act normativ adoptat de Guvernul Ciolacu va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, iar beneficiarii acestor creșteri salariale se așteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatele măsurii în buzunarele lor și să primească recunoașterea meritată pentru munca lor în slujba educației.

Publicitate