Haos de nedescris! Enoriașii s-au călcat în picioare pentru o caserolă cu colivă, cartofi și un cârnaț – VIDEO

Ziua de 20 iulie, în care credincioșii parohiei Sfântul Ilie din Pitești sărbătoreau hramul, s-a transformat într-un moment de dezastru și haos, transmite epitesti.ro.

Câteva sute de oameni s-au adunat la capela mortuară pentru a primi icoane cu Sfântul Ilie și pachete cu alimente, s-au declanșat scene de violență și împingeri, iar mai mulți bătrâni au căzut la pământ.

Publicitate

Slujba de sărbătoare a fost săvârșită de un sobor de preoți, avându-l în mijloc și pe arhimandritul Calliopie. După terminarea slujbei, enoriașii se îndreptau către capela mortuară pentru a primi pachetele cu alimente și icoanele cu Sfântul Ilie, tradițional oferite cu ocazia hramului.

În momentul împărțirii pungilor de hârtie, haosul a izbucnit, iar oamenii s-au înghesuit pentru a prinde un pachet. Întrucât nu era clar ce anume conțineau pungile, fiecare se lupta să obțină măcar unul dintre ele.

Imaginile surprinse în acea clipă dezvăluie disperarea cu care oamenii, majoritatea bătrâni, se împingeau și luptau pentru a avea acces la alimentele oferite.

Pe fondul aglomerației și a împingerilor violente, mai mulți bătrâni au căzut la pământ, fiind afectați de această situație tensionată. În acest moment, nu se știe cu exactitate ce anume se afla în pungile de hârtie și care au fost cauzele ce au generat astfel de incidente.

Din informațiile prezentate, în pungile de hârtie se regăseau o pâine mică, puțină colivă și o caserolă cu câteva felii de cartofi prăjiți și un cârnat.

Momentul tragic a fost marcat de suferința și neînțelegerea celor prezenți, iar autoritățile vor efectua o anchetă amănunțită pentru a stabili responsabilitățile și circumstanțele în care s-a produs această situație regretabilă.

Incidentul de la parohia Sfântul Ilie din Pitești aduce în atenție importanța planificării și organizării evenimentelor de acest gen, pentru a se evita astfel de tragedii și pentru a asigura siguranța participanților la astfel de manifestări religioase.

Publicitate